Intim

Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

A meztelenül alvás problémakörének tárgyalása nem szárnyal filozófiai magasságokba. Annál sokkal földhözragadtabb és frivolabb az élmény. Az egészséghez, a  boldogsághoz azonban köze van az éjjeli pőreségnek, és ezzel úgy tűnik, nagyon is tisztában volt a fél világ fantáziáját megmozgató szőke démon, Marilyn Monroe is.

vous - 2015.06.20.
Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

Monroe kisasszony ugyanis volt olyan kedves egy alkalommal pajkosan megsúgni az alvási szokásai iránt érdeklődő újságíróknak, hogy ő bizony nem visel semmi mást azon a csodálatos bőrén, csupán egyetlen csepp parfümöt. Hogy a kijelentés kacér hanyagságból hagyta-e el ajkait, vagy nagyon is tudatos reklámfogás volt a Chanel N.5 érdekében, talán sosem derül ki.

Mindenesetre az egy csepp parfümben alvás gondolata szállóigévé, valamint a nők felvállalt érzékiségének jelképévé vált.

A meztelenség boldogít

Az alváskutatással foglalkozó szakemberek szerint alvási öltözékünk – így a meztelenség is – a szexi üzeneteken túl hatással lehet a megélt boldogságra. Legalábbis a Daily Mail oldalán néhány hónapja megjelent kutatási eredmény szerint is. A kísérletben ezer ember bevonásával mérték fel az alanyok saját bevallására alapozott boldogságszintjét – alvási öltözékük összefüggésében.

Forrás:
iStock

Nem meglepő módon a meztelenül alvók körében vallották a legmagasabb arányban, 57%-ban magukat boldognak a tesztalanyok, míg a pizsamában alvók 48, a hálóingben pihegők csupán  43%-ban állították magukról, hogy boldogok. Rosszul áll azonban a kezeslábasban alvók szénája: azok csoportjában, akik ragaszkodnak a szoros, szinte teljes testfelületet takaró hálóöltözékhez, mindössze 38% érzi boldognak az életét.

Pikáns ötvenesek

A felmérés arról is beszámolt, hogy a kutatásban részt vevők 40%-a felejti minden éjjel a fogason a pizsamáját, valamint feltárták azt is, hogy meglepő módon az ötvenöt év felettiek szeretik leginkább a meztelenkedős alvást – 45% vállalta fel a természetes, de pikáns pihenés szokását.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.