Intim

Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

A meztelenül alvás problémakörének tárgyalása nem szárnyal filozófiai magasságokba. Annál sokkal földhözragadtabb és frivolabb az élmény. Az egészséghez, a  boldogsághoz azonban köze van az éjjeli pőreségnek, és ezzel úgy tűnik, nagyon is tisztában volt a fél világ fantáziáját megmozgató szőke démon, Marilyn Monroe is.

vous - 2015.06.20.
Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

Monroe kisasszony ugyanis volt olyan kedves egy alkalommal pajkosan megsúgni az alvási szokásai iránt érdeklődő újságíróknak, hogy ő bizony nem visel semmi mást azon a csodálatos bőrén, csupán egyetlen csepp parfümöt. Hogy a kijelentés kacér hanyagságból hagyta-e el ajkait, vagy nagyon is tudatos reklámfogás volt a Chanel N.5 érdekében, talán sosem derül ki.

Mindenesetre az egy csepp parfümben alvás gondolata szállóigévé, valamint a nők felvállalt érzékiségének jelképévé vált.

A meztelenség boldogít

Az alváskutatással foglalkozó szakemberek szerint alvási öltözékünk – így a meztelenség is – a szexi üzeneteken túl hatással lehet a megélt boldogságra. Legalábbis a Daily Mail oldalán néhány hónapja megjelent kutatási eredmény szerint is. A kísérletben ezer ember bevonásával mérték fel az alanyok saját bevallására alapozott boldogságszintjét – alvási öltözékük összefüggésében.

Forrás:
iStock

Nem meglepő módon a meztelenül alvók körében vallották a legmagasabb arányban, 57%-ban magukat boldognak a tesztalanyok, míg a pizsamában alvók 48, a hálóingben pihegők csupán  43%-ban állították magukról, hogy boldogok. Rosszul áll azonban a kezeslábasban alvók szénája: azok csoportjában, akik ragaszkodnak a szoros, szinte teljes testfelületet takaró hálóöltözékhez, mindössze 38% érzi boldognak az életét.

Pikáns ötvenesek

A felmérés arról is beszámolt, hogy a kutatásban részt vevők 40%-a felejti minden éjjel a fogason a pizsamáját, valamint feltárták azt is, hogy meglepő módon az ötvenöt év felettiek szeretik leginkább a meztelenkedős alvást – 45% vállalta fel a természetes, de pikáns pihenés szokását.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.