Egyéb kategória

Megoldás a szerelést igénylő és költséges betonacél kiváltására

A beton az egyik leggyakrabban használt építőanyag a világon, ugyanis nemcsak kiváló tulajdonságokkal bír, de szinte bárhol rendelkezésre áll valamennyi összetevője.
vous - 2023.02.15.
Megoldás a szerelést igénylő és költséges betonacél kiváltására

Nagy szilárdságú, ellenálló, változatos formájú és akár vízálló szerkezetek is építhetők belőle. A megerősítésére, a húzó- és hajlítószilárdság növelése érdekében általánosan használt betonacélok helyét egyre több projektben veszik át az olcsóbb és könnyebb, szerelést nem igénylő műanyag, karbon- és üvegszálak. Megkönnyítik a házilagos kivitelezést is, hiszen sem szakembert nem igényelnek, sem komoly logisztikát.

A betonozási munkák és a betonacél háló helyettesítése

Betonacél hálót a beton előnyös tulajdonságainak növelésére és a beton repedezése ellen használunk már régóta, azonban hátrányai miatt egyre inkább előtérbe kerülnek más, alternatív megoldások. A Beton Booster ArmoTec szálerősítésű beton kiváló opciót jelent, hiszen a statikai makroszálak betonba keverésével kiváltható a betonacél háló használata, ami jelentősen meggyorsítja és olcsóbbá teszi a kivitelezést.

Azoknál a betonszerkezeteknél, ahol a betonacélnak statikai, önhordó szerepe nincs, jó megoldás lehet a szálerősítés, egyrészt mert kisebb súlyt jelent, másrészt mert tárolása, szállítása lényegesen egyszerűbb, olcsóbb, és a szerelése sem olyan munkaigényes, mint a betonacélnak. Használatával az acélháló szerkezetbe történő helytelen beépítéséből eredő korrodálódás is elkerülhető, és előállítása a környezetre is kisebb terhelést jelent. 

Erős kompozit beton makroszálakkal

A beton erősítésére szolgáló, bordázott polipropilén makroszálak számos előnnyel rendelkeznek:

  • A kompozit beton sokkal olcsóbb, mint a hagyományos vasbeton.
  • A makroszál súlya a betonacél töredéke, mindössze 5-10%-a.
  • Bedolgozása lényegesen egyszerűbb, ezáltal csökkenti a munkafolyamat élőmunkaigényét, így jelentős költséget takarít meg, valamint csökkenti a hibázás esélyét. A betonacél hálót szakszerűen kell a betonba helyezni, különben a korrózió elérheti a betonvasakat, ami statikai problémákhoz vezethet.
  • Szállítási költsége minimális, akár személyautóval vagy futárral is házhoz szállíttatható, nem igényel előkészületeket, szervezést és a tároláshoz jelentős helyet. 

Adj esélyt az új technológiának!

Sokak számára talán nehéz lehet a többszáz éves betonozási hagyományokat hátrahagyva egy új technológiának esélyt adni, azonban a betonozási munkák leegyszerűsítése és a költségcsökkentés talán meggyőző érvek. 

A makroszál-erősítésű beton alkalmas könnyűszerkezetes épületek lemezalapjainak kivitelezésére, valamint járdák, gépkocsibeállók, aljzat- és térbetonok, szerelőbetonok, kis- és nagyterhelésű padlózatok, talajon fekvő lépcsők építésére. Házilagos kivitelezésnél is egyszerűsíti a munkát, manuális, gépi és betonmixerben történő betonkeveréshez is használható.

Tegyél egy próbát, élj az egyszerűbb betonozás lehetőségével és spórolj pénzt valami hasznosabb dologra!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.