Egyéb kategória

Mikor engeditek el a párotok kezét?

Kézen fogva andalogni azzal, akit szeretünk – aligha van annál romantikusabb és szimbolikusabb esemény egy szerelmespár életében. Az összetartozás, a szövetség, az egy úton járás bizsergető jelképe. Egy tinédzserpár el nem tudná képzelni, hogy ne így járjon. Kéz a kézben.

vous - 2015.07.01.
Mikor engeditek el a párotok kezét?

Aztán elengedjük a másik kezét. És ezzel valami sokkal többet is elengedünk, de ennek sokáig nem vagyunk tudatában.

Jön a gyerek, áll a gyerek, sír a gyerek…

A legjellemzőbb, amikor a kezünket már valaki másnak, a közös gyereknek nyújtjuk oda. Boldogok vagyunk. Azt hisszük, az pont elég, és ez jár is a kicsinek. A szülőkkel két oldalról megtámogatva kézen fogva járni a biztonság megtapasztalásának fontos útja. De nem kellene csak a gyerek kezét fogni ekkor sem. Nem kellene mindig középre venni a gyereket, és nem kellene lemaradni, félrehúzódni akkor sem, amikor az egyik szülő fél keze már foglalt. Jön a gyerek, áll a gyerek, sír a gyerek… és a szülők közt valahol félúton elfárad a kézfogás lendülete.

Csúszik, izzad a tenyér

Aztán van az úgy, hogy egy harmadik miatt nem adjuk oda a kezünket párunknak. Mert már lélekben máshol járunk, és a bizalommal és gyengédséggel teli mozdulat, a két tenyér összesimulása, az ujjak szerelmes összekulcsolása már nem párunknak szól. Ilyenkor hiába nyúl esengve kezünk után a kedves, csak az üres levegőt markolja akkor is, ha kényszerből (taktikából) még néha engedjük a görcsös, visszatartó markolást. De ekkor már izzad a tenyér, csúszik, és nem leljük többé a stabil fogást.

Forrás:
iStock

Homlokcsók, határidőnapló

Néha nincs harmadik, csak tartalom nélküli hétköznapok. Homlokcsók szex helyett, kinyúlt pamutpizsi, határidőnapló, vita a gyerek körül, a porszívó körül és a nyaralás helyszíne körül, ahova ha el is megyünk, hiába a naplemente, valószínűleg már nem egyértelmű a kézenfogós andalgás.

Kár pedig. Kár azért a kézfogásért.

Kár a korai, közönyös elengedésért, kár, hogy nem ismerjük fel időben a bajt. Hogy nem lódul meg riadtan azonnal a szívünk az első kézfogás nélküli együtt baktatás során. Kár, hogy nem ver riadót a lélek, nem üvöltenek harsonák, hogy ne engedjétek el egymás kezét soha. Igazán kár.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.