Egyéb kategória

Két elválaszthatatlan elemből áll a klasszikus, elegáns nő alapsminkje

Lehet, hogy a hiba az én gépezetemben van, de van néhány olyan sminkrutinom, ami teljesen egybeforrt – kéz a kézben jár –, és külön-külön nehéz is őket elképzelnem. Ilyen például a tusvonal és a pirosra rúzsozott száj.
vous - 2015.07.01.
Két elválaszthatatlan elemből áll a klasszikus, elegáns nő alapsminkje

Mind a kettő elengedhetetlen jegye a klasszikus, elegáns nőnek. Egymást kiegészítik, támogatják és erősítik. Ha a kettőt egyszerre használjátok, biztosak lehettek benne, hogy minden szem rátok szegeződik.

De hogyan használjuk, hogy az ízlés határain belül maradjunk, de mégis kicsit feszegessük saját határainkat?

A legfontosabb, hogy gyakoroljatok sokat, mielőtt színre léptek. Külön-külön sem könnyű tusvonalat húzni és szépen rúzsozni, hát még együtt.

A tusvonal maximális érvényesüléséhez használjatok matt színeket! Például egy matt nude színt, amivel az egész szemhéjat beboríthatjátok szempillatőtől egészen a szemöldökcsontig. Erre jöhet a matt barna az árnyékoláshoz. Használjátok az egész mélyítővonalban! Ugye eddig nem is olyan nehéz? Ha ezzel megvagytok, akkor koronázza meg a szemsminket a jól begyakorolt tusvonal. Vigyázzatok, ne essetek abba a hibába, hogy túl hosszúra húzzátok a cicafarkincát!

Piros szájnál érdemes az ajkakat lealapozni. Sőt, a száj környékét akár ki is világosíthatjátok. Így picit könnyebb szép szájformát rajzolni magatoknak, mert jobban el tudtok rugaszkodni a természetes vonaltól. Mivel világosabb lesz a száj körül, így optikailag még élesebb lesz a kontraszt, élesebb lesz a száj vonala is. Ha az ajkakat először betöltitek kontúrceruzával (igen, az egészet), majd erre teszitek fel a rúzst, sokkal tartósabb lesz a szín, nehezebben kopik le.

Remélem, sokan kedvet kaptok! Mindenképpen próbáljátok ki, mindenkinek megvan a saját piros színe, csak meg kell találni. És onnantól kezdve… De ez már egy következő történet.

A sminket én készítettem, a stylingért Nyaka Dóri felelt, a fotót Kollarik Ágnes csinálta. A fotózás a Próbafülke.hu-nak készült.

Ajánlott cikkek