Test

Ismerkedj meg a minimalista arcápolással!

Mindenki szeretne makulátlan és hibátlan arcbőrt, de ez csak keveseknek jön össze. Ennek főként az az oka, hogy a legtöbb ember nem a számára ideális arcápolási termékeket használja. A többség kipróbál szinte mindent, ami jónak hangzik, de sajnos nagyon gyakran csalódnak az eredményben. A hatékony arcápolás lényege nem az, hogy minél több terméket használjunk, hanem inkább az, hogy megtaláljuk azokat, amik a lehető legjobbak a bőrünknek.
vous - 2023.01.25.
Ismerkedj meg a minimalista arcápolással!

Nem kell, hogy tele legyen a polcod!

Általánosságban rengeteg kozmetikum sorakozik a fürdőszobák polcain: bőrradír, hámlasztó, különböző fajtájú arclemosók, arcszérum, nappali krém, éjszakai krém, pakolások, maszkok…  A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Az igazság azonban az, hogy eleve irreális, hogy napi szinten ennyi mindent kenjünk magunkra. A mennyiség helyett inkább a minőségre érdemes helyezni a hangsúlyt, és kevesebb, de valóban színvonalas terméket használni. Ilyenek például The Ordinary kozmetikumai.

Gyakori hiba: olcsó termékből veszel sokat

Legtöbb esetben az okozza a bőrápolási termékek kiválasztásával kapcsolatos problémákat, hogy a jó minőségű kozmetikumokat sokan otthagyják a boltban az áruk miatt. Inkább olyat vesznek, ami olcsóbb, és még a lélektani határukon belül van az ára. Ennek aztán ez a vége, hogy semmi sem válik be igazán, és csak halmozzuk a bőrápolási termékeket a fürdőszobaszekrényünkben.

Mindent egybevetve végül is sokkal több pénzt költünk el kozmetikumokra, mintha felmérnénk a bőrünk igényeit, és olyat választanánk, ami drágább, de jobb minőségű, és jobban lefedi azt, amire szükségünk van.

A minimalista arcápolásnak éppen ez lenne a lényege: a sok fölösleges, olcsó, rosszabb minőségű termék helyett inkább szánjunk nagyobb összeget egy-egy kozmetikumra, de azok legyenek minőségiek. Összességében így kevesebbet fogunk kencékre költeni, mégis jó eséllyel hatékonyabbak lesznek.

Bőrtípusnak megfelelően válassz!

Természetesen ahhoz, hogy a minimalista arcápolás hatékony legyen, pontosan tudnod kell, hogy milyen a bőrtípusod, és az annak megfelelő termékeket kell választanod. Az első lépést tehát, hogy megismerd a bőrödet, és tudd, hogy mire van szüksége.

Teljesen mást igényel egy száraz, vagy egy zsírosodó bőr, ahogy a mitesszeres, illetve a rosaceás bőr szükségletei sem egyformák. A bőrtípusod megtalálása után már egy kicsit jobb helyzetben vagy, amikor terméket kell választanod.

Mire van biztosan szükséged?

Alapvetően háromféle termékre van szükséged:

  • egy tisztítóra, ami gondoskodik arról, hogy az arcbőrödet napi szinten meg tudd szabadítani a rárakódott szennyeződésektől;
  • egy hidratálóra, ami biztosítja, hogy sose legyen a bőröd vízhiányos – figyelem, a zsíros bőrt is kell hidratálni!
  • végül, egy olyan termékre, ami a konkrét bőrproblémádat oldja meg: mitesszerek, pattanások, erősen kiszáradásra hajlamos arcbőr stb.

Ha ez a háromfajta termék megvan, az már egy kiváló alap. Ezeket esetleg kiegészítheted heti egy bőrradírozással az elhalt hámsejtek eltávolítására, illetve fényvédővel a tavaszi-nyári hónapokban.

A megszokott mennyiséghez képest ez valószínűleg nagyon kevés kozmetikumot jelent, és érthető, ha eleinte bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy ennyi valóban elég-e. De hidd el: nem a mennyiség számít, hanem az, hogy azzal ápold a bőrödet, amire igazán szüksége van.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.