Test

Ismerkedj meg a minimalista arcápolással!

Mindenki szeretne makulátlan és hibátlan arcbőrt, de ez csak keveseknek jön össze. Ennek főként az az oka, hogy a legtöbb ember nem a számára ideális arcápolási termékeket használja. A többség kipróbál szinte mindent, ami jónak hangzik, de sajnos nagyon gyakran csalódnak az eredményben. A hatékony arcápolás lényege nem az, hogy minél több terméket használjunk, hanem inkább az, hogy megtaláljuk azokat, amik a lehető legjobbak a bőrünknek.
vous - 2023.01.25.
Ismerkedj meg a minimalista arcápolással!

Nem kell, hogy tele legyen a polcod!

Általánosságban rengeteg kozmetikum sorakozik a fürdőszobák polcain: bőrradír, hámlasztó, különböző fajtájú arclemosók, arcszérum, nappali krém, éjszakai krém, pakolások, maszkok…  A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Az igazság azonban az, hogy eleve irreális, hogy napi szinten ennyi mindent kenjünk magunkra. A mennyiség helyett inkább a minőségre érdemes helyezni a hangsúlyt, és kevesebb, de valóban színvonalas terméket használni. Ilyenek például The Ordinary kozmetikumai.

Gyakori hiba: olcsó termékből veszel sokat

Legtöbb esetben az okozza a bőrápolási termékek kiválasztásával kapcsolatos problémákat, hogy a jó minőségű kozmetikumokat sokan otthagyják a boltban az áruk miatt. Inkább olyat vesznek, ami olcsóbb, és még a lélektani határukon belül van az ára. Ennek aztán ez a vége, hogy semmi sem válik be igazán, és csak halmozzuk a bőrápolási termékeket a fürdőszobaszekrényünkben.

Mindent egybevetve végül is sokkal több pénzt költünk el kozmetikumokra, mintha felmérnénk a bőrünk igényeit, és olyat választanánk, ami drágább, de jobb minőségű, és jobban lefedi azt, amire szükségünk van.

A minimalista arcápolásnak éppen ez lenne a lényege: a sok fölösleges, olcsó, rosszabb minőségű termék helyett inkább szánjunk nagyobb összeget egy-egy kozmetikumra, de azok legyenek minőségiek. Összességében így kevesebbet fogunk kencékre költeni, mégis jó eséllyel hatékonyabbak lesznek.

Bőrtípusnak megfelelően válassz!

Természetesen ahhoz, hogy a minimalista arcápolás hatékony legyen, pontosan tudnod kell, hogy milyen a bőrtípusod, és az annak megfelelő termékeket kell választanod. Az első lépést tehát, hogy megismerd a bőrödet, és tudd, hogy mire van szüksége.

Teljesen mást igényel egy száraz, vagy egy zsírosodó bőr, ahogy a mitesszeres, illetve a rosaceás bőr szükségletei sem egyformák. A bőrtípusod megtalálása után már egy kicsit jobb helyzetben vagy, amikor terméket kell választanod.

Mire van biztosan szükséged?

Alapvetően háromféle termékre van szükséged:

  • egy tisztítóra, ami gondoskodik arról, hogy az arcbőrödet napi szinten meg tudd szabadítani a rárakódott szennyeződésektől;
  • egy hidratálóra, ami biztosítja, hogy sose legyen a bőröd vízhiányos – figyelem, a zsíros bőrt is kell hidratálni!
  • végül, egy olyan termékre, ami a konkrét bőrproblémádat oldja meg: mitesszerek, pattanások, erősen kiszáradásra hajlamos arcbőr stb.

Ha ez a háromfajta termék megvan, az már egy kiváló alap. Ezeket esetleg kiegészítheted heti egy bőrradírozással az elhalt hámsejtek eltávolítására, illetve fényvédővel a tavaszi-nyári hónapokban.

A megszokott mennyiséghez képest ez valószínűleg nagyon kevés kozmetikumot jelent, és érthető, ha eleinte bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy ennyi valóban elég-e. De hidd el: nem a mennyiség számít, hanem az, hogy azzal ápold a bőrödet, amire igazán szüksége van.

Ajánlott cikkek