Egyéb kategória

Így lehet kevésbé sebezhető a honlapod!

Ha létrehozol egy weboldalt, akkor minden bizonnyal nem szeretnél az egyik reggelen arra ébredni, hogy illetéktelenek feltörték, esetleg módosításokat hajtottak végre rajta. Pedig ennek minden esélye megvan, ha teret adsz rá.
vous - 2023.07.18.
Így lehet kevésbé sebezhető a honlapod!

Ha valamilyen adat nincs megfelelően védve az online térben, az könnyen rossz szándékú személyek tulajdonába kerülhet. A hackertámadások többsége ellen azonban néhány egyszerű praktikával meglehetősen hatékonyan lehet védekezni. Mutatjuk, melyek ezek!

Legyen naprakész a weboldalad!

A honlapod tárhelyét érdemes rendszeresen karbantartani, ellenőrizni. Ne csak külső látogatóként nézz rá időszakosan a weboldaladra, hogy megvan-e, működik-e még, hanem nézz be a motorháztető alá is. Ezt a néhány percet nem érdemes megspórolnod, máskülönben könnyen a hackerek áldozatává válhat a honlapod. Még nagyobb probléma, hogy a látogatóid adatai is kiszivároghatnak, ennek pedig jogi következménye is lehet a kellemetlenségen túlmenően.

Éppen ezért fontos már az is, hogy megbízható opciót válassz, például a Sybell tárhelyszolgáltatót. Ugyanakkor ennyivel nem úszod meg a dolgot, érdemes rendszeresen biztonsági mentéseket is készíteni a weboldaladról. Ez ma már automatizálható. Vannak azonban még további teendőid is, amelyeket mindenképp érdemes komolyan venni a maximális védelem érdekében.

Legyen kellően erős minden jelszavad!

A legtöbb rendszer már nem is engedi, hogy túlságosan gyenge, könnyen megfejthető jelszó mellett dönts. Jobb azonban, ha nem éred be a kötelező minimummal, és kellően komplex jelszavakat választasz. Ahol használhatsz különleges karaktereket, használj bátran! Az ilyen kombinációkat sokkal nehezebb feltörni, mint amelyek csak betűket és számokat tartalmaznak.

A legjobb, ha legalább 10 karakteres jelszavakat hozol létre. Ezek egyaránt tartalmazzanak kis- és nagybetűket, számokat, írásjeleket, különleges karaktereket. Semmiképp ne legyen utalás a vállalkozásod nevére vagy a saját nevedre, és ne legyen benne semmilyen adat a születésed dátuma, helyszíne kapcsán sem.

Mindenképp vértezd fel a weboldalad SSL tanúsítvánnyal!

SSL tanúsítvány nélkül manapság már életképtelen egy weboldal. A böngészők értesítik ugyanis a felhasználókat, méghozzá elég látványosan, ha egy honlapnak nincs SSL tanúsítványa. Ezeket a weboldalakat nem biztonságosként jelölik meg.

Ha https kapcsolat helyett http kapcsolatot használ az oldalad, akkor a felhasználó és a szerver között nem lesz biztonságos, titkosított az adatok átvitele. Ahhoz, hogy ezeket a sok esetben igen érzékeny adatokat megvédd, mindenképpen be kell szerezned SSL tanúsítványt. Így alaposan megnehezítheted az illetéktelen személyek dolgát.

Fontos szempont még, hogy manapság már a Google és más keresők is figyelembe veszik, hogy van-e SSL tanúsítványa az oldaladnak. Ha jó helyezéseket akarsz elérni, akkor muszáj ezzel is felvértezned a honlapodat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.