Egyéb kategória

Így dönthetitek el otthon, hogy állna a rövid haj

Rövid hajat szeretnétek, de nem tudjátok, jól állna-e? Még csak fodrászhoz sem kell mennetek, hogy eldöntsétek. Egyszerű technika következik, próbáljátok ki!

vous - 2015.06.29.
Így dönthetitek el otthon, hogy állna a rövid haj

Éreztétek valaha úgy, hogy na, most aztán elmentek a fodrászhoz, és jól levágatjátok a hajatokat? Végül pedig ugyanazzal a frizurával tértetek haza, mint előtte… Nem egyszerű döntés. Nagy elhatározás kell ahhoz, hogy egyik napról a másikra a hosszú loknikat rövidre cseréljétek, főleg, ha nem vagytok biztosak abban, hogy jól állna-e. Pedig otthon egyszerűen megállapíthatjátok ezt.

Hogy hogyan? Hát így!

Hiába a sok hajtesztelős program az interneten, azok valahogy mégsem ugyanazt az érzést nyújtják. Ezen felbuzdulva dolgozta ki saját képletét John Frieda mesterfodrász, melynek köszönhetően otthon könnyedén megállapíthatjátok, hogyan is állna egy rövid fazon. Frieda az arcformákat és az állkapocscsontokat tanulmányozva találta ki egyszerű, de nagyszerű elméletét, mely szerint simán eldönthető, kinek mi állna jól.

Az 5,71-es/2,25-ös szabály

Ideje hát tesztelnetek ezt az elképzelést. Nem lesz szükségetek semmi másra, csak egy ceruzára és egy vonalzóra.

  • Helyezzétek a ceruzát vízszintesen az állatok alá 
  • Majd helyezzétek a vonalzót függőlegesen a fületek mellé
  • A szám, amire a ceruza rámutat a vonalzón, lesz a végeredmény

Ha a lemért szám kevesebb, mint 5,71 centi (2,25 inch), akkor az arcotokhoz tökéletesen passzolna a rövid haj. Ha viszont nagyobb, mint 5,71 centi, akkor valószínű, hogy egy hosszú frizura lenne a legjobb választás.

Nem is volt bonyolult, ugye? Most már csak be kell jelentkeznetek a fodrászotokhoz!

Címkék: #frizura #haj #teszt
Ajánlott cikkek