Egyéb kategória

Így dönthetitek el otthon, hogy állna a rövid haj

Rövid hajat szeretnétek, de nem tudjátok, jól állna-e? Még csak fodrászhoz sem kell mennetek, hogy eldöntsétek. Egyszerű technika következik, próbáljátok ki!

vous - 2015.06.29.
Így dönthetitek el otthon, hogy állna a rövid haj

Éreztétek valaha úgy, hogy na, most aztán elmentek a fodrászhoz, és jól levágatjátok a hajatokat? Végül pedig ugyanazzal a frizurával tértetek haza, mint előtte… Nem egyszerű döntés. Nagy elhatározás kell ahhoz, hogy egyik napról a másikra a hosszú loknikat rövidre cseréljétek, főleg, ha nem vagytok biztosak abban, hogy jól állna-e. Pedig otthon egyszerűen megállapíthatjátok ezt.

Hogy hogyan? Hát így!

Hiába a sok hajtesztelős program az interneten, azok valahogy mégsem ugyanazt az érzést nyújtják. Ezen felbuzdulva dolgozta ki saját képletét John Frieda mesterfodrász, melynek köszönhetően otthon könnyedén megállapíthatjátok, hogyan is állna egy rövid fazon. Frieda az arcformákat és az állkapocscsontokat tanulmányozva találta ki egyszerű, de nagyszerű elméletét, mely szerint simán eldönthető, kinek mi állna jól.

Az 5,71-es/2,25-ös szabály

Ideje hát tesztelnetek ezt az elképzelést. Nem lesz szükségetek semmi másra, csak egy ceruzára és egy vonalzóra.

  • Helyezzétek a ceruzát vízszintesen az állatok alá 
  • Majd helyezzétek a vonalzót függőlegesen a fületek mellé
  • A szám, amire a ceruza rámutat a vonalzón, lesz a végeredmény

Ha a lemért szám kevesebb, mint 5,71 centi (2,25 inch), akkor az arcotokhoz tökéletesen passzolna a rövid haj. Ha viszont nagyobb, mint 5,71 centi, akkor valószínű, hogy egy hosszú frizura lenne a legjobb választás.

Nem is volt bonyolult, ugye? Most már csak be kell jelentkeznetek a fodrászotokhoz!

Címkék: #frizura #haj #teszt
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.