Egyéb kategória

Így alakul a hatósági árak kivezetését követően a hazai üzemanyagpiac

A hatósági üzemanyagárak 13 hónapig voltak érvényben hazánkban, köszönhetően a kormányzati döntéseknek, melyet a Covid-járványt követően hoztak.
vous - 2024.03.25.
Így alakul a hatósági árak kivezetését követően a hazai üzemanyagpiac

A 2023-as hazai üzemanyagpiacot folyamatosan változó körülmények és jogszabályi környezet jellemezte. Ez sajnos a 480 Ft-os ársapka kivezetése által sem oldódott meg, így komoly megmérettetésen esnek keresztül a benzinkút-tulajdonosok és -üzemeltetők.

Költséget kell racionalizálniuk a benzinkutaknak

Az EnergyHub esettanulmányai megmutatnak több olyan területet is, ahol hatékonyan tudtak lépni a rezsiköltségek racionalizálása, csökkentése felé. Erre szüksége lehet a különböző benzinkutaknak és az azt üzemeltető cégeknek is. Ma már minden forint számít, a növekvő energiaárak mellett nagyon komolyan kell venni az ilyen jellegű kiadásokat. Az ilyen kiadáscsökkentő megoldásokra főleg a mostani időszakok esetén van szüksége a cégeknek, amikor a bevételek egy része elmarad.

Mit mutatnak a számok?

Már több, mint fél év eltelt a 480 Ft-os hatósági árazás kivezetése óta. Sajnos a forgalom azóta is döcög, sokkal kisebb a kereslet, mint korábban.

Már 2023 első negyedévében is kimutatható volt a forgalomcsökkenés a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai alapján. 10% felett esett vissza a benzin eladása, gázolaj esetén pedig 22% feletti értékről beszélhetünk. Összességében több, mint 18%-kal kevesebbet mutatnak a számok, mint 2022-ben mutattak azonos időszakban.

Mi állhat a csökkenés hátterében?

A hatósági árak kivezetése némileg árnyalja a képet. Míg egy évvel korábban 480 Ft-ért tudtunk gázolajat vásárolni, addig 2024 januárjában akár 700 Ft-ot is elkértek ugyanazért. Ez literenként akár 200 Ft-os különbséget is jelenthet, mely részben visszatartó erő lehet.

A benzinkutak információi alapján elmondható az is, hogy a mezőgazdasági szektorban sok esetben még mindig kitartanak a tavaly 480 Ft-ért megvásárolt gázolajkészletek. Egyes források arról számolnak be, hogy még az őszi szezont is fedezi a felhalmozott mennyiség.

A gazdaság lassulása is érezhető, egyre kevesebb a beruházás is, visszaesett az építőipar. Mindez jelentősen képes csökkenteni a gázolaj iránti keresletet. Igaz, nyáron a turizmus tud lendíteni az igényeken, ez azonban jellemzően inkább a benzin iránti keresletet növeli.

A kis kutak vannak a legnagyobb veszélyben

Sajnos sok magánkézben lévő töltőállomás adta fel a küzdelmet a hatósági áras időszakban. Akik viszont túlélték ezt az időszakot, azok sem dőlhetnek hátra.

Sajnos a villany- és gázszámlák esetén akár 4-6x magasabb díjakról is érkeztek információk. Emellett az ágazati különadó és az extraprofit adó is többletkiadást jelent, nem beszélve a folyamatosan emelkedő bérekről. De ott van még az energiamegtakarítási kötelezettség is, ami egy újabb fizetnivaló. Ezért is írtuk a cikk elején, hogy nagyon fontos a költségek racionalizálása a benzinkutak esetén is.

A kisebb kutak üzemeltetőinek ebben a nehéz gazdasági környezetben mindent meg kell tenniük a fennmaradásuk érdekében.

Ajánlott cikkek