Trend

Hogyan lehet természetes hatású, mégis gyönyörű a köröm?

A kezek, a körmök ápolása hozzátartozik az igényes megjelenéshez, a rendezett külsőhöz, ezért érdemes ennek a testrésznek is figyelmet szentelni. Akadnak olyan munkakörök, ahol a kezeink szinte kirakatban vannak, ilyen esetekben különösen fontos a folyamatos kézápolás.
vous - 2022.12.14.
Hogyan lehet természetes hatású, mégis gyönyörű a köröm?

Hova forduljunk, ha szép körmöt szeretnénk?

Rendszeres manikűrt végezhetünk magunknak is, de egy jó körmös csodákra képes, és a kényelem szempontjából is sokkal kedvezőbb igénybe venni a szolgáltatásait. Ha pedig a manikűrön felül mást is szeretnénk, még inkább célszerű körmös szakembert megbízni.

Az egyszerű lakkozástól a géllakkozáson át a műkörömépítésig választhatunk a szolgáltatások közül, természetesen egyéni igényeinknek megfelelően. A körmössel konzultálva eldönthetjük, hogy melyik számunkra a legtökéletesebb megoldás.

Csodaszép géllakkozás az ápolt körmökre

Nem mindenki szereti a műkörmöket és van, akinek a munkája vagy egyéb körülmények nem teszik lehetővé a viselését. Nekik nyújt az ápolt kezekhez és körmökhöz kiváló megoldást a géllakkozás, ami természetesebb megjelenést biztosít, mint a műköröm.

A géllakk egészségesebb is, mert közvetlenül a saját körömre simul rá, amit aztán UV/LED fény segítségével szárítanak és szilárdítanak meg. Minden egyes réteg után szükséges a lámpa alá kerülnie a körmöknek, így a folyamat kicsit hosszabb, mint a hagyományos manikűr esetében.

Az egyszerű körömlakknál azonban jóval tartósabb a géllakk, ha megfelelően vigyázunk rá, akár 3-4 hétig is fennmarad a körmökön. Nem szükséges újra lakkozni, és nem pattog le akkor sem, ha nagyobb használatnak vannak kitéve a kezek.

Mindent a géllakkozásról

Minőségi alapanyagok használatával a géllakk nem károsítja a körmöket, sőt még védelmet is ad nekik a külső sérülésekkel és a töredezéssel szemben. Megfelelő módszerekkel, de elsősorban szakember igénybevételével a géllakk oldható és reszelhető is.

A műkörömmel ellentétben a géllakk nem növeli a köröm hosszát, viszont jó választás, ha valaki szeretné megnöveszteni a körmeit, a géllakk védelme ugyanis biztosítja a zavartalan növekedést is.

A géllakk nem ajánlott 15-16 évesnél fiatalabb lányoknak, esetleg alkalomszerűen, akkor is csak szülői beleegyezéssel. Várandós kismamák esetében lehetséges a géllakkozás, de több szempontot is figyelembe véve ez teljesen egyedi döntés.

Géllakkozás lépésről lépésre

A lakk lepattogzásának megelőzése érdekében minden esetben szükséges a körmök alapos tisztítása és előkészítése. Ezzel a lépéssel elkerülhetők a nemkívánatos, kellemetlen fertőzések is.

Az alkalmazott technika kiválasztása következik, népszerűek a francia, az ombre vagy a baby boomer megoldások. A színpaletta csodálatos lehetőségeket nyújt, talán ez a legnehezebb feladat, hogy kiválasszuk, melyiket szeretnénk látni hetekig a kezeinken.

Választhatunk az aktuális évszak divatja szerint, hangulatunk függvényében, esetleg a ruhakollekciónkkal harmonizáló csodaszép színeket. Az összes réteg felvitele és az ápolás után kész is vannak a gyönyörű körmök, melyekkel akár 4 hétig is büszkélkedhetünk.

Ajánlott cikkek