Egyéb kategória

Hő- és nyomásmérő tartályautóra, silóra: miért fontos?

Függetlenül attól, hogy milyen tartályról van szó, az állapotára mindig kiemelt figyelmet kell fordítani. Ehhez azonban azt is pontosan tudnunk kell, hogy milyen hőmérséklet és nyomás uralkodik éppen benne. Ha ezek közül valamelyik eléri a kritikus pontot, az súlyos problémákhoz vezethet.
vous - 2023.11.16.
Hő- és nyomásmérő tartályautóra, silóra: miért fontos?

A megfelelő kiegészítő kiválasztása

Szerencsére ma már a beszerzés egyszerűen megoldható. Könnyedén megrendelhető például a Weber Autotechnik hő- és nyomásmérőinek kínálatából a kívánt termék. Ennek segítségével könnyedén meg tudjuk majd állapítani a tartály, siló állapotát. Vannak olyan nyomásmérők, amelyeket például kültéren lehet használni B. tartályos/silós járműveken. Ezeknek a súlya nagyon kicsi, mindössze 0.1 kg. A menetes csatlakozása G ¼ külső menet, a mérési tartomány pedig -1 és 3 bar között van. Az anyaga acél, így hosszú távon is megfelelő megoldást jelent.

Ez csak egy példa az elérhető rengeteg eszköz közül. Mindenképpen érdemes ilyet felszerelni a tartályokra, silókra, mivel ezzel több problémát is meg lehet előzni. A hő- és nyomásmérők mindig pontos tájékoztatást adnak a hőmérsékletről és nyomásról. Ez is egy olyan kiegészítő, ami nem számít igazán különlegesnek, mégis fontos részét képezik majd a mindennapoknak. 

Érdemes már a siló, tartály használatba vételével egyidőben beszerezni a hő- és nyomásmérőket, ha alapból nem található rajtuk. Általában hosszú éveken keresztül el tudják látni feladatukat, az élettartamuk gyakran megegyezik azzal a berendezéssel, amire kerülnek.

Vásárlás előtt mindenképpen alaposan tájékozódjunk

Akár nyomás, akár hőmérséklet méréséről beszélünk, az egyik legfontosabb paraméter a mérési tartomány. Egyes tartályok, silók például nagyobb nyomást is képesek elviselni, más anyagot tartalmaznak. Hogy ezt pontosan meg tudjuk határozni, az eszközzel kompatibilis hő- és nyomásmérőre lesz szükség. 

Ezért is kell alaposan megnézni a kiegészítő vásárlása során, hogy milyen mérési tartománnyal rendelkezik. Oda kell figyelni a minimum paraméterre és a maximumra is. Ellenkező esetben belefuthatunk igazán kellemetlen helyzetbe, ha a kiegészítő nem képes pontosan megmutatni, hogy mégis mekkora a hőmérséklet vagy a nyomás a tartályon, silón belül.

Nagy hangsúly van a kiegészítőkön

Elsőre talán nem tűnik olyan fontos eszköznek a hő- és nyomásmérő, de a gyakorlatban számtalan helyzetben lehet rá szükség. Ez természetesen függ attól is, hogy pontosan mit tárolunk a tartályban, silóban.

Mindenképpen nézzük meg, hogy mely eszköz lesz kompatibilis a berendezéssel. A méréstartomány mellett fontos az átmérő, a menet és a csatlakozó is. Ha nem vagyunk biztosak a döntésben, akkor a legjobb megoldás az, ha szakember véleményét kérjük ki. Ezenkívül még több kiegészítő is elérhető a silókhoz, autótartályokhoz, de az biztos, hogy a hő- és nyomásmérők a legfontosabbak között vannak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.