Világ

Örökkön örökké? Hihetetlen házasságok, amelyek 24 óráig sem tartottak

Azt feltételezném, a házasságkötést mindkét fél őszintén gondolja, amikor már ott állnak az oltár vagy az anyakönyvvezető asztala előtt. Az élet azonban a legjobb rendező: a következő történetek szereplői hétköznapi emberek, akik az utolsó utáni pillanatban gondolták meg magukat, és a házasságkötés után villámgyorsan el is akartak válni.
vous - 2015.06.07.
Örökkön örökké? Hihetetlen házasságok, amelyek 24 óráig sem tartottak

2012-ben Dubajban történt az eset, hogy egy férfi mindössze néhány másodperccel a boldogító igen kimondása után inkább boldogító nemre váltott. A férfi a szomszéd szobában le is rendezte a válást. Az ok egy félreértés volt: a menyasszony apja azt a feltételt szabta, hogy a lánya tartsa meg a munkáját a házasság után is, amibe a vőlegény zavarában bele is egyezett. A vőlegény úgy gondolta, hogy ezt később tisztázták a menyasszonnyal, de kiderült, hogy a nő ennek ellenére is ragaszkodott a munkájához.

Ugyanabban az évben, de már Nagy-Britanniában is jegyeznek egy rövid, mindössze négynapos házasságot. A férj féltékenysége vetett véget az esküvőnek, aki azzal vádolta a feleségét, hogy flörtöl a tanúval. A férfi annyira ideges lett, hogy nyakon harapta a menyasszonyt, betörte az orrát, majd az összes ajándékot is tönkretette. Az asszony utólag bevallotta, hogy túl gyorsan mentek oltár elé, és nem gondolta, hogy így lesz vége a házasságának. A férfi persze börtönbe került.

Egy szaúdi vőlegény is úgy gondolta, hogy mégsem szeretné összekötni az életét szíve választottjával. Ez a férfi a nászéjszakán döntötte el, hogy visszalép. Az ok pedig egy dühös ex bosszúja volt: történt ugyanis, hogy meglehetősen kompromittáló képek készültek a menyasszonyról, amiket a „kedves” ex elküldött a leendő férjnek, és hát nem tetszett az úrnak a nem éppen úri látvány. Ezért még mielőtt jobban elmélyült volna a kapcsolatuk, kiadta a hölgy útját.

Az 1967-ben történt eset annyira abszurd, hogy szinte már városi legendának is betudható, de mindenesetre nagyon érdekes. Történt állítólag, hogy egy férfi Connecticutban holtan esett össze rögtön azután, hogy kimondta az igent. Végül is az ő szerelme tényleg sírig tartott…

A Guinness-rekordok közé is bekerült a legrövidebb hollywoodi házasság, amely 1919-ben történt, és mindössze 20 percig tartott. A pár Rudolph Valentino és Jean Acker. Jean Acker a házasság megkötése utána kezdett kételkedni önmagában, ezért inkább a válás mellett döntött. Nem sokkal később afférja lett egy nővel, így érthető, miért nem érezte jól magát egy férfi mellett.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!