Test

Fáradtság gyötör? – Így lehetsz energikusabb a mindennapokban

A szürke téli hónapokban sokszor kapjuk azon magunkat, hogy sokkal fáradékonyabbak vagyunk, mint általában. Mi van azonban akkor, ha ez a napsütéses tavasszal sem múlik el? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel felpörgetheted magad és energikusabb lehetsz a mindennapokban!
vous - 2023.01.18.
Fáradtság gyötör? – Így lehetsz energikusabb a mindennapokban

Ha fáradtnak és elgyötörtnek érzed magad, nehezen tudsz ébren maradni és a napi több csésze kávé sem segít, ne aggódj, nem vagy egyedül! Rengetegen küzdenek állandó fáradékonysággal, ami megnehezíti mindennapjaikat. Már reggel alig bírnak kimászni az ágyból, a nap folyamán minden erejükkel azon vannak, hogy nyitva tudják tartani a szemüket és elvégezni a feladataikat, munka után pedig egyszerűen semmihez sincs motivációjuk. Amennyiben úgy érzed, hogy te is hasonló problémával küzdesz, akkor fogadd meg tippjeinket az energetikusabb mindennapokért!

Minőségi alvás

Nagyon kézenfekvőnek tűnik az, hogy több alvással növelheted az energiaszintedet. Fontos azonban, hogyan és mennyit, vagyis milyen minőségben pihensz, hiszen csak így válhat előnyödre. Szakértők szerint a napi 7 óra alvás elegendő egy felnőtt ember számára az energiaszint növelésére és az egészség javítására. Egy jól megtervezett esti rutin segíthet abban, hogy mélyebben aludj, így még hatékonyabb lesz a pihenés. Lefekvés előtt egy-két órával már ne használj elektronikus eszközt (laptop, telefon, tv), mert a kékfény rontani fog az alvásod minőségén. Vegyél egy forró fürdőt, igyál egy meleg teát vagy olvass pár oldalt, a cél az, hogy ellazulj és felkészítsd a szervezeted a pihenésre!

Rendszeres mozgás

Valószínűleg az egész napos munka után már eszed ágában sincs edzőterembe menni, viszont megér egy próbát. Kutatások szerint a rendszeres mozgás (heti két-három alkalom) nagyban hozzájárul az energiaszint növeléséhez. Sőt, jelentős szerepet játszik a krónikus betegségek, köztük a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kockázatának csökkentésében. Egy tanulmány szerint azok az egyetemi hallgatók, akik 6 héten keresztül heti 3 alkalommal alacsony intenzitású futóprogramban vettek részt, a mozgást nem végző csoporttal összehasonlítva, jelentős javulást tapasztaltak a fáradtság és az alvásminőség terén.

Infúziós koktél

Előfordulhat, hogy már mindent kipróbáltál annak érdekében, hogy felpörgesd az energiaszinted, de semmi javulást nem tapasztaltál, akkor próbáld ki az infúziós koktélt! Infúzióval gyorsan és hatékonyan lehet a szervezetbe juttatni testünk megfelelő működéséhez szükséges anyagokat. Az infúziós oldat egy, a vénába szúrt tűhöz kapcsolt csövön keresztül azonnal az érhálózatba kerül és gyorsan eljut a megfelelő helyre. Ezt hívjuk intravénás injekciós infúziónak. A hagyományos orvoslásban olyan esetekben használják, amikor sürgős segítségre van szükség, nincs idő megvárni amíg a szájon át bevett gyógyszer az emésztésen keresztül felszívódik.

Manapság az egészségtudatosság terjedésével egyre gyakrabban használják megelőzési céllal vagy olyan panaszok esetén is, amikor azonnali beavatkozásra nincs szükség, de a tabletták vagy kapszulák nem hoznak javulást vagy a páciens gyorsan szeretné enyhíteni a hiánybetegség okozta tüneteket (pl.: fáradékonyság, levertség, erőtlenség, étványtalanság stb.) Az infúziós kezelés kis kellemetlenséggel, fájdalom nélkül és viszonylag rövid idő alatt megkapható. Mellékhatások nélkül alkalmazható, így bárki kaphat infúziós kezelést orvosi jóváhagyással és egy előzetes vérvizsgálattal. A Femcare Miniklinika professzionális segítséget nyújthat a kezelésben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.