Egyéb kategória

Ezért kéne mindenkinek írnia!

Csak te, az érzéseid és egy darab papír – ennyi kell ahhoz, hogy felfedezzétek önmagatokat. Az írás fantasztikus dolog, egy olyan folyamat, ami teljessé tesz. Higgyétek el, hasznosabb időtöltés, mint gondolnátok! Összegyűjtöttem nektek, hogy miért.
vous - 2015.06.28.
Ezért kéne mindenkinek írnia!

Ki tudjátok fejezni az érzéseiteket

Sokan könnyebben tudják leírni az érzéseiket, mint kimondani. Az írás időt és teret biztosít ahhoz, hogy pontosan megfogalmazzátok azt, amit valóban éreztek.

Segítségével pontosan emlékezhettek a legfontosabb eseményekre

Vezessetek naplót! Akár valami nagyszerű dolog, akár tragédia történik, írjátok ki magatokból! Fantasztikus érzés lesz, főleg akkor, ha nincs lehetőségetek másokkal megosztani.

Elősegíti a tudatosságot

Az elmétek és a lelketek találkozik. A gondolataitok kitisztulnak, teret kap a kreativitásotok.

Írás közben a jobb és bal agyféltekét is használjátok

Amikor leírtok egy történetet a múltból, különösen egy trauma vagy konfliktus esetében, akkor integráljátok a bal és jobb agyfélteke funkcióit is. Ez az úgynevezett narratív terápia.

Fényt derít olyan igazságokra, melyeket nem is kerestetek

Ha egy olyan kérdésről írtok, ami igazán fontos nektek, akkor a végére olyan dolgokat tanulhattok magatokról, melyekre nem is számítottatok. Érdekes látni a folyamatát annak, hogyan gondolkoztok egy adott kérdéssel kapcsolatban.

Segít jobban elfogadni önmagad

Az írás segítségével megtanulhatjátok kifejezni az érzéseiteket, szó szerint láthatjátok a gondolataitokat. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjétek, elfogadjátok és megszeressétek önmagatokat.
 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.