Egyéb kategória

Ezért kéne mindenkinek írnia!

Csak te, az érzéseid és egy darab papír – ennyi kell ahhoz, hogy felfedezzétek önmagatokat. Az írás fantasztikus dolog, egy olyan folyamat, ami teljessé tesz. Higgyétek el, hasznosabb időtöltés, mint gondolnátok! Összegyűjtöttem nektek, hogy miért.
vous - 2015.06.28.
Ezért kéne mindenkinek írnia!

Ki tudjátok fejezni az érzéseiteket

Sokan könnyebben tudják leírni az érzéseiket, mint kimondani. Az írás időt és teret biztosít ahhoz, hogy pontosan megfogalmazzátok azt, amit valóban éreztek.

Segítségével pontosan emlékezhettek a legfontosabb eseményekre

Vezessetek naplót! Akár valami nagyszerű dolog, akár tragédia történik, írjátok ki magatokból! Fantasztikus érzés lesz, főleg akkor, ha nincs lehetőségetek másokkal megosztani.

Elősegíti a tudatosságot

Az elmétek és a lelketek találkozik. A gondolataitok kitisztulnak, teret kap a kreativitásotok.

Írás közben a jobb és bal agyféltekét is használjátok

Amikor leírtok egy történetet a múltból, különösen egy trauma vagy konfliktus esetében, akkor integráljátok a bal és jobb agyfélteke funkcióit is. Ez az úgynevezett narratív terápia.

Fényt derít olyan igazságokra, melyeket nem is kerestetek

Ha egy olyan kérdésről írtok, ami igazán fontos nektek, akkor a végére olyan dolgokat tanulhattok magatokról, melyekre nem is számítottatok. Érdekes látni a folyamatát annak, hogyan gondolkoztok egy adott kérdéssel kapcsolatban.

Segít jobban elfogadni önmagad

Az írás segítségével megtanulhatjátok kifejezni az érzéseiteket, szó szerint láthatjátok a gondolataitokat. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjétek, elfogadjátok és megszeressétek önmagatokat.
 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.