Egyéb kategória

Megvan az oka, miért nem tudjátok a saját telefonszámotokat sem

Megesett már veletek is, hogy valaki elkérte tőletek a telefonszámotokat, és hiába agyaltatok rajta, sehogy nem akart eszetekbe jutni? Igen? Most elárulom, hogy miért is van ez. 
vous - 2015.07.03.
Megvan az oka, miért nem tudjátok a saját telefonszámotokat sem

Az előbb felvázolt szituáció talán a leggázabb mind közül. Ha valamelyik ismerősötök számát nem tudjátok fejből, azt még meg lehet bocsátani. Kivéve, ha édesanyátokról van szó, őt azért elég régóta ismeritek.

A Today nevezetű oldalon bemutatott új tanulmány szerint viszont az európaiak több mint fele nem képes fejben tartani a telefonszámokat. Mindezért az úgynevezett „digitális amnézia” a felelős, amit a telefonunkhoz való túlzott ragaszkodásra lehet visszavezetni. Már annyira okos a telefonunk, hogy szinte a gondolkodást is ráhagyjuk, épp ezért ügyet sem vetünk egy telefonszám megjegyzésére. Minek is jegyeznénk meg, ha ott van a telefonunkban? A kérdés jogos, de a hatása sokkal károsabb, mint gondolnátok. 

A kutatás bebizonyította azt is, hogy ha valamilyen fontos adatot vesztünk el a telefonunkból, akkor elviselhetetlen fájdalmat érzünk, de ez leginkább a fiatalokra és a nőkre érvényes. Mindent a telefonunkon tárolunk, legyen az kép vagy üzenet, de elég egy apró hiba a készülékben, és máris búcsút mondhatunk nekik. Ha jobban belegondolok, sajnos ez igaz is…

Lányok, fiúk! A technológia szép és jó, de ne nőjetek hozzá ennyire a telefonotokhoz! Itt a nyár és a jó idő, irány a szabadba!

Forrás: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!