Egyéb kategória

Megvan az oka, miért nem tudjátok a saját telefonszámotokat sem

Megesett már veletek is, hogy valaki elkérte tőletek a telefonszámotokat, és hiába agyaltatok rajta, sehogy nem akart eszetekbe jutni? Igen? Most elárulom, hogy miért is van ez. 
vous - 2015.07.03.
Megvan az oka, miért nem tudjátok a saját telefonszámotokat sem

Az előbb felvázolt szituáció talán a leggázabb mind közül. Ha valamelyik ismerősötök számát nem tudjátok fejből, azt még meg lehet bocsátani. Kivéve, ha édesanyátokról van szó, őt azért elég régóta ismeritek.

A Today nevezetű oldalon bemutatott új tanulmány szerint viszont az európaiak több mint fele nem képes fejben tartani a telefonszámokat. Mindezért az úgynevezett „digitális amnézia” a felelős, amit a telefonunkhoz való túlzott ragaszkodásra lehet visszavezetni. Már annyira okos a telefonunk, hogy szinte a gondolkodást is ráhagyjuk, épp ezért ügyet sem vetünk egy telefonszám megjegyzésére. Minek is jegyeznénk meg, ha ott van a telefonunkban? A kérdés jogos, de a hatása sokkal károsabb, mint gondolnátok. 

A kutatás bebizonyította azt is, hogy ha valamilyen fontos adatot vesztünk el a telefonunkból, akkor elviselhetetlen fájdalmat érzünk, de ez leginkább a fiatalokra és a nőkre érvényes. Mindent a telefonunkon tárolunk, legyen az kép vagy üzenet, de elég egy apró hiba a készülékben, és máris búcsút mondhatunk nekik. Ha jobban belegondolok, sajnos ez igaz is…

Lányok, fiúk! A technológia szép és jó, de ne nőjetek hozzá ennyire a telefonotokhoz! Itt a nyár és a jó idő, irány a szabadba!

Forrás: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.