Egyéb kategória

Kockás dinnye? Ugyan! Dinnyekenyér a menő!

Ha azt hittétek, hogy a kocka kinézetű dinnyén nem lehet túltenni, akkor tévedtetek. Jimmy pékségében ugyanis tolonganak az emberek a görögdinnye kinézetű kenyérért. Nem vicc.
vous - 2015.06.29.
Kockás dinnye? Ugyan! Dinnyekenyér a menő!

Jimmy ugyanis úgy gondolta, hogy feldobja a gyerekek hézköznapjait ezzel a színes, kocka formájú kenyérrel, ami szakasztott mása a szintén e térségben elterjedt kocka formájú dinnyének. Mielőtt vehemensen tiltakozni kezdenétek a mesterséges anyagok ellen, tudni kell, hogy Jimmy természetes színezékeket használ. Azaz zöld tea színezi a kenyér héját zöldre, szamóca pirosra a belsejét, a fekete magokat pedig szárított gyömölcsökkel helyettesíti. 

Az új finomság annyira menő, hogy Jimmy nem győz elegendő mennyiséget készíteni belőle. Bennem csak az a kérdés merül fel, hogy így nyáron nem okoz csalódást beleharapni? Ti nem hiányolnátok a dinnye-élményt? 

Mindenesetre itt megnézhetitek, hogyan készül, azóta ugyanis rengetegen próbálják házilag is leutánozni:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon