Trend

Csodás, kövekkel díszített ékszerek a mindennapokra és különleges alkalmakra

Nem véletlen, hogy hatalmas népszerűsége van a köves ékszereknek, legyen szó gyakorlatilag bármiről, a nyaklánctól vagy karkötőtől kezdve egészen a fülbevalókig. Az extra csillogás mindannyiunkat elvarázsol.
vous - 2023.06.15.
Csodás, kövekkel díszített ékszerek a mindennapokra és különleges alkalmakra

De vajon megengedhetjük magunkat ezeket a szépséges modelleket? Ismerkedjünk meg közelebbről a bennük található kövekkel, s ez minden bizonnyal közelebb visz minket a válaszhoz is.

Miért érezzük különlegesnek a köves ékszereket?

A Juta Óra-Ékszer köves arany ékszereit végignézve azonnal látni fogjuk, hogy mitől olyan mások: a megjelenésük eleganciát sugároz, s rögtön magára vonzza a tekinteteket. Egy ilyen darabot természetesen viselni is tudni kell, ami még úgy is igaz, hogy nem kizárólag különleges alkalmakra illik ma már felvenni, nyugodtan hordhatjuk őket a hétköznapokban is. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kövek vannak az ékszereinkben. Nézzük is meg, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk!

Mit érdemes tudni a drágakövekről?

A drágakövek általános jellemzője, hogy mind a természetben eleve megtalálhatók, s alapvetően nemcsak gyönyörűek és elképesztően hosszú élettartamúak, hanem kifejezetten ritkának is bizonyulnak. Az utóbbi kitétel azzal is együtt jár, hogy az áruk is igen borsos, hiszen nagyon értékesnek számítanak.

Két csoportba szokták osztani őket. Az ásványi eredettel rendelkező kövek alkotják a szervetlenek halmazát, míg a szervesek közét azok tartoznak, amelyek állati vagy növényi eredettel bírnak. Utóbbi talán elsőre furcsának hangzik, de elég, ha a gyöngyökre, korallokra vagy például a borostyánra gondolunk, máris rájövünk, hogy többet bizony ezek közül is ismerünk, s talán ékszerként is viselünk.

Ásványi drágakövek

Ebbe a csoportba olyan csodás köveket sorolhatunk, amilyen a rubin, a zafír, a smaragd, valamint a kövek királynőjének is tartott gyémánt. Ezek a drágakövek csodás színnel rendelkeznek, s azután válnak igazán csodálatossá, ha megcsiszolták őket. A legfényesebb és legkeményebb közülük a gyémánt, aminek éppen ezért a csiszolása is valódi mestermunka, a szó minden értelmében.

A briliáns azonban nem a kövek egy fajtája, hanem egy megmunkálási technika, amit igazából bármelyik drágakőnél alkalmazhatnak, noha legtöbbször a gyémántoknál szokták.

Ejtsünk szót a cirkóniáról is!

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik szeretnének köves ékszereket viselni, de nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust. Jó megoldás lehet helyettük cirkóniával díszített modelleket választani. Akkor is jó ötletnek bizonyulnak az ilyen ékszerek, ha hétköznapi viseletként szeretnénk kövekkel díszített darabokat viselni.

A drága gyémánt helyettesítőjeként választhatunk cirkóniával díszített nyakláncokat, karkötőket vagy akár fülbevalókat is, amelyek szintén nagyon mutatósak, figyelemfelkeltőek, csupán töredékéért, mint amit a drágaköves alternatívákért kellene kiadnunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!