Lélek

A videojáték még a szexnél is fontosabb neki – Mit tegyek?

A barátom imád videojátékozni. Talán hülyén hangzik, de néha úgy érzem, mintha csak egy másodlagos szereplő lennék az életében. Pedig csak szeretném, ha néha több figyelmet szentelne rám és a kapcsolatunkra.
vous - 2023.10.26.
A videojáték még a szexnél is fontosabb neki – Mit tegyek?

Nem szeretném, ha azt gondolná, hogy gyűlölöm a videojátékokat vagy hogy nem értem meg, mennyire fontosak számára. Tudom, hogy amíg ezekkel a játékokkal tölti az idejét, elfeledkezik a mindennapi stresszről és a problémákról. A gond csak az, hogy ezzel együtt a kapcsolatunkat is háttérbe szorítja.

Amikor hazaérünk a munkából, leülünk vacsorázni, én próbálok beszélgetni vele, de ő csak rövid mondatokkal válaszol, miközben a telefonját nyomkodja, anélkül, hogy igazán rám figyelne. Aztán elkezdi a játékot, és mintha átkerülne egy másik dimenzióba.

Emlékszem azokra az időkre, amikor még kevesebbet játszott, és valóban aktív résztvevője volt a kapcsolatunknak. Olyan boldogok voltunk, és minden olyan könnyen ment. De mostanában mintha elvesztettük volna ezt a köteléket, ha együtt is vagyunk, akkor is magányosnak érzem magam.

Az intimitás a kapcsolatunkban teljesen eltűnt, és már nemcsak a videojátékok miatt éreztem magam elhanyagolva, de a szexuális életünk is kihűlt. Alig mutat érdeklődést irántam az ágyban, havonta pár alkalommal magához húz, hogy letudjuk a szokásos lelketlen öt perces menetet, aztán elfordul és alszik. Nem tudom elmondani, nőként ez mennyire megalázó.

Nagyon hiányzik a közös idő, amikor egyszerűen csak mi ketten vagyunk, és tényleg jelen vagyunk egymás számára. Azok a pillanatok erősítik a kapcsolatunkat, és minden feszültséget elfelejtünk. Szeretném, ha legalább néha újra átélhetnénk ezeket az élményeket.

A legnagyobb vágyam az, hogy találjunk egyensúlyt a videojátékok és a kapcsolatunk között. Szeretném, ha érezné, hogy mennyire fontos nekem, és hogy a kapcsolatunk építését legalább annyira komolyan venné, mint a kedvenc játékaiban való fejlődést. Bárcsak érezné, mennyire szeretem és törődöm vele! Nem vagyok dühös, csak szomorúnak és elhagyatottnak érzem magam.

Vajon visszatalálhatunk még egymáshoz?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.