Intim

Persze, hogy nem csak a párotokba lehettek szerelmesek!

A szerelem mindenkinél a nagybetűs ÉRZÉS, amiért hajlamosak vagyunk önmagunkról is lemondani, kontinenseket átszelni, őrültségeket csinálni, amely vágyálmaink mozgatórugója és nélküle sivár az élet. Jó hírünk van, nem kell messze mennetek érte!

vous - 2015.06.23.
Persze, hogy nem csak a párotokba lehettek szerelmesek!

A szerelem kémiája

Rengeteg kutatás szól napjainkban olyan megfoghatatlan "dolgokról", mint a szeretet, a szerelem. Érzések, amelyek "csak úgy" működnek a testünkben, de főként inkább a lelkünkben, hiszen onnan indul minden. Pszichénk működése befolyásolja a tudatunkat, van, hogy kihagy az agyunk, vagy épp ellenkezőleg, ihlettel telítődik.

A mosolygós emberek társaságában jól érezzük magunkat, a panaszkodó emberek szavak nélkül löknek el maguktól. 

Mi történik ilyenkor? Hát, természetesen érzünk, a láthatatlan tényezők szerint cselekszünk. A szerelem, szeretet hatására boldogsághormon termelődik az agyunkban, amely szétárad a testünkben, és elkezd szabadon szárnyalni az euforikus élmény.

Keresem, de nem találom

Álljunk csak meg egy pillanatra! Honnan is jön az a szerelem, ami a boldogság szétáradó energiáját adja? Persze, a férfitól, aki épp rátok kacsintott, előzékenyen lesegítette a kabátotokat vagy már meg is kérte a kezeteket? Én csak vele érzem a szerelmet, őt szeretem – hányszor mondtuk már ezt az életünkben! Sokszor, így ugyanennyiszer kerített már hatalmába minket a sóvárgás, vagyis a hiányérzet is. Hányszor sírtunk, aggódtunk, éreztük magunkat kiüresedve, amikor "a szerelem" máshol volt? Biztos, hogy az összes ujjatok sem elég rá, hogy megszámoljátok.

Forrás:
istock

Szerelem bennem?

Igen, bennetek. A lényeg az érzés. Ha már voltatok szerelmesek, akkor tudjátok, mit jelent. Felemel, színesebb lesz a világ, a fájdalmak elmúlnak és bizakodóak leszünk – bármiről is legyen szó.

Ez azonban nemcsak valakinek a társaságában valósulhat meg, hanem egyedül is. Ez a kulcsa az egésznek!

Keressetek olyan tevékenységeket, amelyek jó érzést nyújtanak számotokra, vagy amit szenvedéllyel tudtok csinálni, legyen az falmászás, süteménysütés, horgolás, macskasimogatás, vagy egy kellemes fürdő magatoknak, magatokért. Az is lehet, hogy a naplemente gyönyörű színei nyitják meg ezt bennetek, vagy a pezsgőben a buborékok szaladgálása. Ne gondoljátok, hogy ez óriási mutatvány, és nem mindig a lángolás a cél. A cél az, hogy ne kergessétek a szerelmet máshol, hiszen az bennetek van.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.