Intim

Egynél több embert tudok egyszerre szeretni: poliamor vagyok nem hűtlen

Mindenek előtt tegyünk rendet és tisztázzuk, hogy a poliamoria nem csak a szexről szól. Nem arról van szó, hogy nem bírok a vágyaimmal, és mindenkit ágyba akarok vinni. Egyszerűen nem hiszem, hogy egyetlen ember képes megadni mindent, amire egy másik embernek szüksége van.

vous - 2022.01.12.
Egynél több embert tudok egyszerre szeretni: poliamor vagyok nem hűtlen

Figyelmet, törődést, időt, feltétel nélküli szeretetet várunk el a partnereinktől, és ők is ezt várják tőlünk. Ha pedig nem kapjuk meg, szorongunk, féltékenykedünk és veszekszünk. Egyre messzebb lökjük magunktól azt, akire igazán szükségünk van.

Szerintem egyszerűen túl sok dolgunk van, hogy mindig a megfelelő formában legyünk, és mindig képesek legyünk egyedül annyit adni, amennyit a másik megérdemel.

Több éve éltem már kapcsolatban Rékával. Még a középiskolában ismerkedtünk meg, és mi voltunk az elsők egymásnak, de ahogy kiléptünk a „felnőtt” életbe, azt vettük észre, hogy egyre többet veszekszünk. A mindennapok lassan egyre messzebb sodortak minket. Egy fárasztó munkanap végén egyre nehezebb volt jó formát hozni és mindig ott lenni, mikor a másiknak kellett. Sokszor csak azt éreztem, hogy mindig csak az ő problémái fontosak. Ez pedig az együttléteinkre is rányomta a bélyegét. Egyre ritkábban és egyre kevesebb szenvedéllyel értünk egymáshoz.

Érzetem, hogy menekülök otthonról.

Eleinte kocsmázás a haverokkal, kollégákkal, online játékok és végül az edzőterem. Itt ismerkedtem meg Andreával, aki a teremben volt személyi edző. Végtelenül kedves és figyelmes volt. Azt éreztem, hogy ő meghallgat és figyel is rám. Végre volt valaki, akinek volt ideje és ereje, hogy meghallgasson, ami nagyon jólesett. A párom is hamar megjegyezte, hogy milyen jókedvű vagyok, de betudta a testmozgásnak és egészséges étrendnek. 

kirándulás

Nem lepődtem meg, hogy mennyire jól kijönnek egymással, és pár alkalom után már közös programokat szerveztek. Kirándulások, közös városnézés, vacsorák és filmezés.
Forrás:
Canva

Annyira tetszett neki a változás, hogy ő is kedvet kapott a közös edzéshez, Andi pedig örömmel vállalta a páros edzések megtartását. Nem lepődtem meg, hogy mennyire jól kijönnek egymással, és pár alkalom után már közös programokat szerveztek. Kirándulások, közös városnézés, vacsorák és filmezés. Ha nem tudtunk találkozni, akkor is sokat beszéltünk Andiról, és a viták szép lassan szinte teljesen eltűntek a kapcsolatunkból. Ahogy javultak a dolgaink, az ágyban is jobban egymásra találtunk. Újra hetente többször csináltuk, amit nagyon élveztem, de közben egyre többször villant be Andi. 

Gondolom, hogy ez kívülről milyennek tűnik, de ez több volt, mint sima testi vonzalom. Azon kívül, hogy dekoratív nő, valójában a személyisége tetszett igazán. Mindig mosolygós, érdeklődő és nyitott volt. Olyan, aki csak azzal jobb kedvre tudja deríteni az embert, hogy a közelben van.

Miközben biztosan tudtam, hogy szeretem Rékát, úgy vigyorogtam Andi mellett, mint egy kiskamasz, és egy idő után az a határozottan érzésem volt, hogy ő is így érez. Az egyik edzés után, amire a párom nem tudott eljönni, felajánlottam, hogy hazakísértem. Egész úton beszélgettünk és sokat nevettünk. Mikor a buszon közelebb kerültem hozzá, nem tűnt úgy, mintha bánná. Mikor a szabad kezem véletlenül az ő kezéhez ért, nem húzta el, de amikor egymás szemébe néztünk mindketten zavarba jöttünk. Csak Rékára tudtam gondolni, és arra, hogy amit most tenni szeretnék, az mennyire nem helyes. Bocsánatot kértem, és gyorsan elköszöntem. 

Úgy siettem haza, mint akit kergetnek. Tudtam, hogy nem csináltam semmit mégis bűntudatom volt. Tudtam, hogy el akarom mondani, még ha ezzel azt is kockáztatom, hogy kidob. Nem akartam egy ilyen titkot magamban tartani, legyen bármi is az ára.

Reméltem, hogy jól fogadja és megérti, hogy én sem tudom biztosan, hogy mit érzek. Szerettem volna, ha megért és megbeszélhetjük, de bárhogy próbáltam elmagyarázni, csak egyre rosszabb lett. Mivel én sem értettem, hogy lehet az, hogy egyszerre két nőt szeretek, csak folyamatosan rontottam a helyzeten. Nagyon csúnyán összevesztünk, és este már egy ismerősömnél aludtam. Másnap mikor visszamentem, nem találtam otthon. A ruhái nagy része és a legtöbb cucca eltűnt vele együtt. Többször próbáltam hívni, de nem vette fel. Az üzenetekre nem válaszolt, és a családja sem árulta el, hogy hol van. 

Napokkal később, egy kollégája jött el a maradék holmijáért. Sosem tudtuk igazán megbeszélni. Nem engedte, hogy elmagyarázzam, de akkor még fogalmam sem volt, hogy lehet elmondani valakinek, hogy

Attól mert mást is szeretek, még nem szeretem őt kevésbé…

Napokig magam alatt voltam, egészen addig amíg meg nem jelent Andi. Rékától már tudta, hogy mi történt, és azért jött, hogy beszéljük meg. Meglepően nyugodt és megértő volt, és mire elmondtam, hogy mit érzek, úgy mosolygott, hogy teljesen zavarba hozott. Elmondta, hogy amit érzek normális, és ő is hasonlóan érez. Nagyon kedvel, de van más is, akivel jól érzi magát, és ezt nem szeretné feladni. Elmagyarázta, hogy azok, akik egyszerre több ember is képesek szeretni, azok a poliamorok. 

ölelkező pár az ágyban

Az estét már együtt töltöttük, és nem sokkal később bemutatta Fábiánt, a másik párját.
Forrás:
Unsplash

Sosem hallottam korábban erről, és elsőre megijedtem, hogy ez most akkor egy nyitott kapcsolat. Nagyon nevetett, amikor félve rákérdeztem és kifejtette, hogy itt nincsenek szeretők. Egy poliamor számára a kapcsolat mellett az őszinteség is nagyon fontos. Nem férnek bele titkos viszonyok, vagy az egyéjszakázások, és azt is el kell fogadnom, hogy ha a másik fél szeretne bemutatni valakit. 

Én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire nem tűnt idegennek, amit mondott.

Olyan volt, mintha megvilágosodtam volna. Nagyon jól esett, hogy Andi szerint nincs velem semmi baj, és nem vagyok egyedül az érzéseimmel. Az estét már együtt töltöttük, és nem sokkal később bemutatta Fábiánt, a másik párját. Szimpatikus és nyitott srác, akivel azóta nagyon jó haverok lettünk. Nekem még hónapok kellettek, hogy Andin kívül mással is elkezdjem az ismerkedést, de ez már egy másik történet….

Ha mindenképpen vonnom kellene egy konklúziót, akkor az talán az, hogy sokfélék vagyunk. A vágyaink tesznek minket különlegessé és egyedivé. Van, aki monogám és úgy boldog, és vagyunk mi, akik több emberrel osztjuk meg az érzéseink, és mi is több embertől kapunk viszonzást. Ez nem jó és rossz kérdése, vagy helyes és helytelenné. Egyszerűen így érzünk és ezért így élünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.