Egyéb kategória

Ez az undormány a ti telefonotokban is benne van

Van egy hely Ázsiában, ami akár a Földi pokol nevet is viselhetné az ott terjengő szag miatt. Ebbe a bűzösen bugyorgó kénköves tengerbe szigorúan egymás mellé fektetett szennyvízcsatornák sora ontja a fémfeldolgozás során termelt hulladékot. 
vous - 2015.06.26.
Ez az undormány a ti telefonotokban is benne van

Üdvözlünk mindenkit Baotouban, Mongólia legnagyobb ipari városában, melynek közepén fekszik egy tó, ami csak igen nagy jóindulattal nevezhető tónak, miután nem finom, lubickolásra alkalmas vizet őriz, hanem fekete, erősen szennyezett folyadékot. Több ez, mint környezetszennyezés. Ti kiveszitek a hófehér dobozból a legújabb telefont, használjátok, majd mi történik velük? Van, aki szereti eltenni emlékbe, mások eldobják vagy eladják. Ez a gyár pedig csak termeli a különleges fémet, hogy ti is megvehessétek a legújabb modelleket.

Kicsit para hely nem? Nagyon is! A nászutamat biztos, hogy nem ide szervezném, és ha kinézel a telefonodból, akkor megláthatod a világ másik pontját, ami éppen azért ilyen borzasztó, hogy neked mindened meglegyen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.