Egyéb kategória

Ez az undormány a ti telefonotokban is benne van

Van egy hely Ázsiában, ami akár a Földi pokol nevet is viselhetné az ott terjengő szag miatt. Ebbe a bűzösen bugyorgó kénköves tengerbe szigorúan egymás mellé fektetett szennyvízcsatornák sora ontja a fémfeldolgozás során termelt hulladékot. 
vous - 2015.06.26.
Ez az undormány a ti telefonotokban is benne van

Üdvözlünk mindenkit Baotouban, Mongólia legnagyobb ipari városában, melynek közepén fekszik egy tó, ami csak igen nagy jóindulattal nevezhető tónak, miután nem finom, lubickolásra alkalmas vizet őriz, hanem fekete, erősen szennyezett folyadékot. Több ez, mint környezetszennyezés. Ti kiveszitek a hófehér dobozból a legújabb telefont, használjátok, majd mi történik velük? Van, aki szereti eltenni emlékbe, mások eldobják vagy eladják. Ez a gyár pedig csak termeli a különleges fémet, hogy ti is megvehessétek a legújabb modelleket.

Kicsit para hely nem? Nagyon is! A nászutamat biztos, hogy nem ide szervezném, és ha kinézel a telefonodból, akkor megláthatod a világ másik pontját, ami éppen azért ilyen borzasztó, hogy neked mindened meglegyen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.