Egyéb kategória

Átmennétek a nagy kakaóscsiga-teszten? Megmutatja, tényleg szerelmesek vagytok-e

Ma behívott a pékségbe a frissen sült finomságok illata. Fél perc se kellett hozzá, hogy elgyengüljek, és máris az ajtó belső oldalán találtam magam. Az első pillantásom a péksütik koronázatlan királyára esett: a kakaós csigára.
vous - 2015.06.19.
Átmennétek a nagy kakaóscsiga-teszten? Megmutatja, tényleg szerelmesek vagytok-e

Gondolkodás nélkül kértem egyet elvitelre, és révedező tekintettel kotorásztam a pénztárcámban. Az idő borús volt ma egész nap, mégis rózsaszínűvé festette ez a tekergőző kis finomság.

Akkoriban, mikor összejöttem a párommal, volt egy kedves mondás, ami széltében-hosszában bejárta a világhálót. Gyerekszájból eredt, és azt mondták, a szerelem az, mikor még a kakaós csigád közepét is odaadod a másiknak. Tőlem ez valóban nagy áldozat volt, híres voltam arról, hogy nálam édességben nincs kegyelem, ha meglátom, enyém, meg egyébként is, hát nem a kakaós csiga közepe a legcsokisabb?! Ki akarná azt lepasszolni bárkinek is?

Mi azért mégis ezzel kedveskedtünk egymásnak. Ültünk az ágy szélén, szép lassan kicsomagoltuk a papírból a két csigát. A szélével kezdtük, óvatosan haladtunk a belseje felé. Mikor a legfolyósabb részhez értünk, kicseréltük, és megettük a másikét.

Azon kaptam magam, hogy a pénztáros furcsán néz rám. Lányos zavaromban kétszer is elköszöntem, és vigyorgó fejjel kijöttem az üzletből. Esni kezdett, a papírzacskón sötét foltokat hagytak az esőcseppek. Ma azt hiszem, meghagyom a kakaós csigám közepét.

Nektek van hasonló kedves mozzanatotok a kapcsolatotokban? Meséljétek el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: