Egyéb kategória

Átmennétek a nagy kakaóscsiga-teszten? Megmutatja, tényleg szerelmesek vagytok-e

Ma behívott a pékségbe a frissen sült finomságok illata. Fél perc se kellett hozzá, hogy elgyengüljek, és máris az ajtó belső oldalán találtam magam. Az első pillantásom a péksütik koronázatlan királyára esett: a kakaós csigára.
vous - 2015.06.19.
Átmennétek a nagy kakaóscsiga-teszten? Megmutatja, tényleg szerelmesek vagytok-e

Gondolkodás nélkül kértem egyet elvitelre, és révedező tekintettel kotorásztam a pénztárcámban. Az idő borús volt ma egész nap, mégis rózsaszínűvé festette ez a tekergőző kis finomság.

Akkoriban, mikor összejöttem a párommal, volt egy kedves mondás, ami széltében-hosszában bejárta a világhálót. Gyerekszájból eredt, és azt mondták, a szerelem az, mikor még a kakaós csigád közepét is odaadod a másiknak. Tőlem ez valóban nagy áldozat volt, híres voltam arról, hogy nálam édességben nincs kegyelem, ha meglátom, enyém, meg egyébként is, hát nem a kakaós csiga közepe a legcsokisabb?! Ki akarná azt lepasszolni bárkinek is?

Mi azért mégis ezzel kedveskedtünk egymásnak. Ültünk az ágy szélén, szép lassan kicsomagoltuk a papírból a két csigát. A szélével kezdtük, óvatosan haladtunk a belseje felé. Mikor a legfolyósabb részhez értünk, kicseréltük, és megettük a másikét.

Azon kaptam magam, hogy a pénztáros furcsán néz rám. Lányos zavaromban kétszer is elköszöntem, és vigyorgó fejjel kijöttem az üzletből. Esni kezdett, a papírzacskón sötét foltokat hagytak az esőcseppek. Ma azt hiszem, meghagyom a kakaós csigám közepét.

Nektek van hasonló kedves mozzanatotok a kapcsolatotokban? Meséljétek el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!