Egyéb kategória

A jól fésült szobakutya

Van pár olyan kutyafajta, amelynek a kinézete igazán egyedi. Valószínűleg elég kevesen vannak már napjainkban, akik ne ismernék fel azonnal az egyik legértelmesebb ebet, az uszkárt. Állítólag a border collie után a második helyet érdemelné ki a legokosabb kutyusok képzeletbeli dobogóján, ha lenne ilyen.
vous - 2024.05.24.
A jól fésült szobakutya

A mocsarakból az elegáns szalonokba

Az uszkárok értelmi képességeit már nagyon régóta kihasználják. A tanításukhoz a Falatozoo.hu állateledel webáruház jutalomfalatai tökéletesek. Hiszen minden szőrös barátunk nagyon szereti a pocakját és a jutalomfalatok nem csupán ízletes csemegék számukra, hanem nagyon jól alkalmazhatók arra, hogy különféle trükkök megtanításához vegyék azokat igénybe a gazdik. Emellett a speciális jutalomfalat-fajtákkal gyakran még az ebek szőre is fényesebbé tehető, vagy egyes snackeket a fogak tisztítására is remekül lehet használni.

Gondoltad volna, hogy ezek a ma már olyan jól fodrászolt kutyusok eredetileg kiváló vadászkutyaként segítették a gazdáik életét? Ráadásul vízi vadászként, hiszen kifejezetten kacsavadászatra lettek kitenyésztve. Emiatt is kellett az olyan jellegzetes “oroszlános fazonra” nyírni a bundájukat. A csodás göndör szőrzet jól védte őt, ám a vizes bunda a parton már lelassította. Emiatt lett szőrtelen a comb és a láb, a pudlipomponok maradtak a tüdőtájékon és a fontosabb ízületeken.

Végtelenül ragaszkodó és nagyon könnyen tanul

Ugyan a német területekről származik, mégis Franciaország nemzeti ebének mondják az uszkárt. Ott igazi szimbólummá vált már napjainkra. Ha a méretét nézzük, akkor az uszkár lehet toy, törpe, közepes vagy óriás. Mindegyik a gazdi és a család tökéletes társává képes válni. Ám mivel nagyon nehezen viselik az egyedüllétet, szeparációs szorongása lehet e tündéri kutyának.

Minden gondos tenyésztő elmondja, hogy ez a kutyafajta annyira ragaszkodik a gazdájához és a családjához, hogy kerti tartása elképzelhetetlen, annak ellenére is, hogy a vastag szőrzete alkalmassá tenné erre. Létfontosságú számára az emberi társaság. “Cserébe” egy olyan remek társat kapnak a gazdák, aki nagyon gyakran meg tudja őket nevettetni. Jutalmazással szinte mindent el lehet nála érni. Ellenben a túlzott erélyesség és a parancsolás a fajtánál nem vezet semmi jóra. A pozitív megerősítéssel annál inkább célt lehet érni.

Tökéletes szobakutya

Ha egy igazán figyelmes, éber, odaadó, s mindenekelőtt okos és kedves kutyát keresel, akkor az uszkár remek választás lehet. Nem véletlenül a XVIII. század óta az egyik legkedveltebb családi eb. Ráadásul azoknak, akik a kutyaszőrre kifejezetten érzékenyek, egyenesen főnyeremény lehet egy pudli. A szőrzetük ugyanis hipoallergén. Ám ezt a folyton növő gyönyörű bundát bizony körülbelül hathetente szakszerűen le kell nyírni, emellett pedig naponta ki kell fésülni. Ám ehhez is megtalálsz minden szükséges eszközt a Falatozoo.hu állateledel webáruház virtuális polcain.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!