Egyéb kategória

A csokoládé mindig tökéletes ajándék

A csokoládé, a boldogság forrása. Igazi jolly joker, amely mindenkor, mindenkinek jó ajándék lehet, akár magában adod, akár egy nagyobb ajándék mellé kísérőként. Családi vagy baráti kapcsolatokban, üzleti partnerek között is megállja a helyét.
vous - 2023.02.15.
A csokoládé mindig tökéletes ajándék

A csoki, főleg, ha a kedvencet választod, mosolyt csal a megajándékozott arcára még akkor is, ha kiengesztelésképpen nyújtod át. De köszönőajándéknak vagy csak úgy is éppoly kedves lehet. És bár elsőre sablonos ajándéknak tűnhet, ne hidd, hogy így van, csak tudni kell jól választani, hiszen egy magas minőségű csokoládé maga a luxus. 

Csoki minden alkalomra

A csokoládé népszerűségét jól mutatja, hogy ma már szinte minden üzletben kapni, és a gyártók a megszokott, közkedvelt ízek mellett újabb és újabb variációkat kreálnak, hogy elnyerjék a vásárlók kegyét. A számtalan ízben, formában, kiszerelésben kapható csoki minden alkalomra pompás ajándék, így a karácsonyi ajándékcsomagok jelentős hányadában is helyet kap. 

Annak, aki rajong érte, mindegy milyen, mint ahogy a mesében Gombóc Artúrnak is egyre ment, hogy milyet kap: kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen, egész, megkezdett, édes, keserű, csöves, mogyorós, likőrös, tavalyi vagy idei csokoládét. 

Ajándék esetén azonban nagyon is számít a csokoládé minősége, csomagolása, érdemes ilyenkor kevésbé hétköznapi, különlegesebb darabot beszerezni.

Forrás: Canva

Mióta élvezhetjük a csokoládét?

Manapság a csoki hétköznapi finomság, amelyet csak lekapunk az üzletek polcairól, és szinte mindenki tart belőle otthon is, azonban ez nem volt mindig így. Európába csak az Újvilág felfedezése után jutott el, és sokáig kevésbé volt élvezetes a fogyasztása, ráadásul csak a tehetősek kiváltsága volt. 

A dél-amerikai indiánok fizetőeszközként használták a kakaóbabot, így került a gyarmatosítók által az öreg kontinensre. Magas ásványianyag- és vitamintartalma, pozitív élettani hatásai miatt sokáig orvosságként tartották nyilván, azonban az édesítését követően mind többek kedvence lett. Élénkítő hatású, fogyasztása növeli az örömöt okozó hormonok termelődését, így a boldogság forrásának is tartják.

Tökéletes ajándék

Csokoládét nemcsak kivételes alkalmakkor adhatunk szeretteinknek, ismerőseinknek, hanem meglephetjük őket vele a hétköznapokban is, hiszen a csoki sokak arcára csal mosolyt.

A megszokott ízesítések mellett speciális, egyedi ízvilágú kézműves csokikat is vásárolhatunk, akár a keserűbb ét-, akár az édesebb tej- vagy fehércsokoládét szeretjük. Mértékkel fogyasztva, főként a magasabb kakaó- és alacsonyabb cukortartalmú étcsoki változatok igazi superfood-nak tekinthetők, hiszen élelmi rostban gazdagok, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatással rendelkeznek, javítják a memóriát és a hangulatot, de a szív- és érrendszer egészségét is szolgálják. 

Ajándékozz boldogságot és egészséges nassolnivalót párodnak, szüleidnek, gyerekeidnek, munkatársaidnak, üzletfeleidnek! Válassz prémium minőségű, egyszerű vagy különleges ízesítésű csokoládét hétköz- és ünnepnapokra!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.