Egyéb kategória

Egyszerű sminktrükkökkel sokáig az ajkatokon maradhat a kedvenc színetek

Minden nő szeretné azt hinni, hogy létezik csókálló vagy legalább 12 órán át tartó rúzs. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez csak városi legenda marad. De van pár praktika, amit annak érdekében tehettek, hogy minél tovább szebb maradjon a kirúzsozott szátok. Ezekről az apró trükkökről kérdeztem meg a NORIE Team sminkesét, Palánkiné Kelemen Gabriellát.
vous - 2015.07.06.
Egyszerű sminktrükkökkel sokáig az ajkatokon maradhat a kedvenc színetek

Sajnos, lányok, el kell, hogy szomorítsunk titeket, ugyanis Gabival beszélgetve kiderült: csókálló rúzs nem igazán létezik. Hiába a legenda, egy-két óra után berepedezik, eltűnik, vagy éppen a fogunkon bukkan fel újra paca formájában. Na jó, talán egy-egy márkásabb rúzs megkaphatja tőlünk a csókálló jelzőt, mert nem repedezik, nem tűnik el a festék pillanatok alatt. Ám az a baj, hogy kevés – összesen 4 – árnyalatban kapható.

De mi van azokkal, akiknek már van kedvenc színük, vagy épp szeretik a ruhájukhoz passzolóan váltogatni az árnyalatokat? Három szuper otthoni praktikával elérhetitek, hogy az ajkaitok egész nap a kívánt színben tündököljenek. 

Kontúrozzatok!

  • Lefekvés előtt este hidratáljátok a szátokat direkt szájra való hidratáló krémmel vagy szájmaszkkal. Jó vastagon kenjétek be, és hagyjátok rajta. Fontos, hogy a hidratálás előző éjjel történjen és másnapra felkészült legyen a száj, hiszen ha aznap kenitek be, akkor jobban megcsúszhat rajta a rúzs. 
  • Másnap szájkontúrceruzával satírozzátok be az egészet.
  • Végül pedig jöhet a kívánt szín a már előkészített pihe-puha szájra. 
Jó hír, hogy ha a rúzs le is jön, a kontúr bizony megmarad.

Púderezzetek!

  • Ennél a módszernél is hidratáljatok, hiszen az sosem árt.
  • Rúzsozzatok a kívánt színnel.
  • Majd végül transzparens púdert nyomkodjatok az ajkaitokra, ezáltal mattítjátok, aminek köszönhetően kevésbé lesz sérülékeny, és nem kopik ki olyan gyorsan. 

Szuper, ugye? 

Szájfény? Jöhet!

  • Használjatok szájkontúrt.
  • Vigyétek fel a kedvenc rúzsotokat.
  • Majd fedjétek le egy kis szájfénnyel. Na de itt még nincs ám vége!
  • Irány a konyha, és egy kis papírtörlő segítségével itassátok le a felesleges csúszóréteget.
TÁDÁM! Már kész is a gyönyörű, rúzsozott száj!

Szakértő: Kelemen Gabi, a NORIE Team sminkese

Szinte gyermekkorom óta sminkelek, hiszen a társaimat és a családtagjaimat folyton pingáltam. Immár 7 éve dolgozom sminkesként és saját márkás sminktermékekkel is büszkélkedhetek. Specialitásom az airbrush technika, amellyel leheletkönnyű, természetes és akár vízálló sminkeket készítek. Szakmám egyik leggyönyörűbb részének azt tartom, amikor a hölgyek azonosulnak a sminkkel, és felszínre tör belőlük az igazi nő.

A kontúros technikát Eszter ki is próbálta

Szívószál és partifalat, én mindig ezt mondom – hangzott Gabi utolsó tanácsa, amikor ráírtam Facebookon, hogy én bizony kipróbálom a kontúros módszert, mert kíváncsi vagyok, kibír-e a rúzs egy esti koncertet. Legalábbis azt, hogy mennyire válik cikivé a végén, mennyire kopik egyenletesen. Hogy mennyire tartós a rúzs, az a viselőjén is múlik – tette hozzá, márpedig én kemény tesztnek vetettem alá.

17.15 – Indulás a koncertre

18.05 – A tömegközlekedést nyilván bírjuk

18.36 – Mi lesz így?

18.53 – Hát, most így nézünk ki

19.48 – Kopik a szín, de nem néz ki rémesen

22.17 – Evés, ivás és csókteszt után; a koncert végén

Ajánlott cikkek