Egyéb kategória

Útmutató a Binance kriptotőzsdéhez

A jelenleg legnagyobb napi forgalmat lebonyolító kriptotőzsdét, a Binance-et 2017-ben alapították. Egyszerű kezelhetősége miatt a kezdő felhasználók körében, rendkívül alacsony kereskedési díjai pedig a tapasztaltabb kriptosok közt teszik rendkívül népszerűvé.

vous - 2022.02.19.
Útmutató a Binance kriptotőzsdéhez

Mi is pontosan a Binance?

A Binance kriptotőzsde legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik a kriptovaluták vásárlása fiat valuta ellenében, illetve a kriptovalutákkal történő kereskedés. A kereskedést lehet manuálisan is végezni, de a tapasztaltabbaknak lehetőségük van automatizálni is a folyamatot segédszoftverek segítségével. Erre a feladatra rendkívül hasznosak a Tradensea automatizált kereskedő botjai.

Magát a Binance-t 2017 júliusában alapította a kriptos körökben már ismert Changpeng Zhao. A kezdeti ICO (initial coin offering) során 15 millió dollárt gyűjtöttek össze, amelyből aztán a fejlesztéseket finanszírozták. Azonkívül, hogy a napi látogatottsága jócskán 100 millió fölött van, jelenleg a legnagyobb 24 órás kereskedési volumennel bíró kriptoplatform is. Számos nyelven elérhető a szolgáltatás, a legtöbbet használt az angol, a francia és a német.

Számtalan elérhető coin

A Binance egyik legnagyobb előnye, hogy ha valaki a hálózat saját coinját, a BNB-t használja a kereskedési díjak fedezésére, akkor rendkívül kedvező áron lehet lebonyolítani az adásvételeket. A másik hatalmas pozitívum a szolgáltatással kapcsolatban, hogy a használóik több, mint 200 kriptovalutát elérhetnek. Ez az alapvetően pozitív dolog időnként kicsit problémás, hiszen előfordult, hogy olyan coin-t is listáztak az oldalon, amelyet készítőik átverés céljából hoztak létre.

Rengeteg kereskedési pár elérhető a több, mint 200 listázott kriptovalutának megfelelően. A legtöbb lehetőséget a bitcoin (BTC), az ether (ETH), a tether (USDT) és Binance Coin (BNB) kereskedési párjaival lehet elérni. Ha pedig fiat valuta ellenében szeretnénk kriptovalutát vásárolni, akkor lehetséges SEPA utalás, bankkártyás vásárlás, de akár a platform partnerei (Paxos, Simplex) segítségével is.

Forrás:
Unsplash

A Binance-en elérhető szolgáltatások

Azonkívül, hogy a platformon tudunk vásárolni kriptovalutákat, a kereskedésre adott a spot és a margin trading formátum egyaránt. A tapasztaltabbak számára pedig határidős ügyletek is. P2P piac segítségével harmadik fél közbenjárása nélkül is tudunk valutákat cserélni. Azok számára, akik hosszabb távban, befektetési célokban gondolkodnak, elérhetőek staking és savings szolgáltatások is.

Ha valaki saját magának akar kriptovalutát bányászni, erre is van lehetőség a Binance segítségével. Sőt, már saját bankkártya is rendelkezésre áll a szolgáltatáshoz, amely segítségével bárhol fizethetünk a számlánkon lévő pénzzel, ahol Visa kártyát elfogadnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.