Egyéb kategória

Útmutató a Binance kriptotőzsdéhez

A jelenleg legnagyobb napi forgalmat lebonyolító kriptotőzsdét, a Binance-et 2017-ben alapították. Egyszerű kezelhetősége miatt a kezdő felhasználók körében, rendkívül alacsony kereskedési díjai pedig a tapasztaltabb kriptosok közt teszik rendkívül népszerűvé.

vous - 2022.02.19.
Útmutató a Binance kriptotőzsdéhez

Mi is pontosan a Binance?

A Binance kriptotőzsde legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik a kriptovaluták vásárlása fiat valuta ellenében, illetve a kriptovalutákkal történő kereskedés. A kereskedést lehet manuálisan is végezni, de a tapasztaltabbaknak lehetőségük van automatizálni is a folyamatot segédszoftverek segítségével. Erre a feladatra rendkívül hasznosak a Tradensea automatizált kereskedő botjai.

Magát a Binance-t 2017 júliusában alapította a kriptos körökben már ismert Changpeng Zhao. A kezdeti ICO (initial coin offering) során 15 millió dollárt gyűjtöttek össze, amelyből aztán a fejlesztéseket finanszírozták. Azonkívül, hogy a napi látogatottsága jócskán 100 millió fölött van, jelenleg a legnagyobb 24 órás kereskedési volumennel bíró kriptoplatform is. Számos nyelven elérhető a szolgáltatás, a legtöbbet használt az angol, a francia és a német.

Számtalan elérhető coin

A Binance egyik legnagyobb előnye, hogy ha valaki a hálózat saját coinját, a BNB-t használja a kereskedési díjak fedezésére, akkor rendkívül kedvező áron lehet lebonyolítani az adásvételeket. A másik hatalmas pozitívum a szolgáltatással kapcsolatban, hogy a használóik több, mint 200 kriptovalutát elérhetnek. Ez az alapvetően pozitív dolog időnként kicsit problémás, hiszen előfordult, hogy olyan coin-t is listáztak az oldalon, amelyet készítőik átverés céljából hoztak létre.

Rengeteg kereskedési pár elérhető a több, mint 200 listázott kriptovalutának megfelelően. A legtöbb lehetőséget a bitcoin (BTC), az ether (ETH), a tether (USDT) és Binance Coin (BNB) kereskedési párjaival lehet elérni. Ha pedig fiat valuta ellenében szeretnénk kriptovalutát vásárolni, akkor lehetséges SEPA utalás, bankkártyás vásárlás, de akár a platform partnerei (Paxos, Simplex) segítségével is.

Forrás:
Unsplash

A Binance-en elérhető szolgáltatások

Azonkívül, hogy a platformon tudunk vásárolni kriptovalutákat, a kereskedésre adott a spot és a margin trading formátum egyaránt. A tapasztaltabbak számára pedig határidős ügyletek is. P2P piac segítségével harmadik fél közbenjárása nélkül is tudunk valutákat cserélni. Azok számára, akik hosszabb távban, befektetési célokban gondolkodnak, elérhetőek staking és savings szolgáltatások is.

Ha valaki saját magának akar kriptovalutát bányászni, erre is van lehetőség a Binance segítségével. Sőt, már saját bankkártya is rendelkezésre áll a szolgáltatáshoz, amely segítségével bárhol fizethetünk a számlánkon lévő pénzzel, ahol Visa kártyát elfogadnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.