Egyéb kategória

Szobanövényes és gasztro séták kóstolóval a Füvészkertben

Két év szünet után ismét szobanövényes sétákon vehetünk részt a Füvészkertben az Urban Jungle Budapest szervezésében. A tudatos növénytartással foglalkozó csapat "Séta a Füvészkertben" programja mellett egy különleges, új gasztro programmal is készül a főváros egyik legszebb kertjében. Mindkét program legfőbb célja a városi emberek sújtó  növényvakság elleni küzdelem. A minden érzékszervet megmozgató programokat szobanövény- és gasztro rajongóknak is ajánlják.

vous - 2022.08.18.
Szobanövényes és gasztro séták kóstolóval a Füvészkertben

SÉTA A FÜVÉSZKERTBEN

A kétórás sétán a Füvészkert legizgalmasabb kül- és beltéri részeit barangolhatják be a résztvevők, miközben számos növényritkaságot ismerhetnek meg testközelből. Az Urban Jungle Budapest csapat megmutatja a kedvenc szobanövényeiket, rengeteg botanikai és történelmi érdekességről is szó esik az üvegházak ritkaságainak felfedezése közben. A bemutatott növények gondozásának trükkjeit sem hagyják ki, a résztvevőkkel gyakorlatban bevált növényápolási tippeket osztanak meg és betekintést engednek a növénytermesztés és nemesítés kulisszái mögé, bízva abban, hogy útjuk végén mindenki kedvet kap saját szobadzsungelének tudatos ápolásához.

Forrás:
Urban Jungle Budapest

Mi? Séta a Füvészkertben

Választható időpontok: 2022. 09. 24. (szombat), 10. 16. (vasárnap), 11.12. (szombat) 13.30-15.30

Hol? ELTE Füvészkert | 1083 Budapest, Illés utca 25.

Jegyinfók: 3990 Ft/fő, jegyvásárlás az Urban Jungle Budapest oldalán

GASZTROSÉTA ÉS KÓSTOLÓ A FÜVÉSZKERTBEN

Forrás:
Urban Jungle Budapest

Ezen a programon minden az ehető növényekről és az evésről szól. A séta vezetője Hadobás Nóra, az UJB alapítója, a BBC GoodFood Magazin állandó szerzője, egy mindig éhes gasztrorajongó, aki legalább annyira szeret az ételekről és az evésről beszélni, mint enni. Ennél jobban pedig csak a növényeket kedveli, így hát gondolt egyet és egy kétórás séta programban egyesítette mindazt, ami örömmel és lelkesedéssel tölti el, remélve, hogy időről-időre talál majd olyan sétatársakat, akikkel megoszthatja az évek alatt fejében gyűjtögetett információkat.

Tudtátok például, hogy Magyarországon terem citrom, kivi, tea és rizs is? Hogy bizonyos banán fajtákat nem csak desszertként, de köretként fogyasztanak? Hallottatok már a világhírű alföldi kamilláról?

A séta része személyenként 3-5 db témákhoz kapcsolódó kis kóstoló is, hiszen a két óra nem telhet el az ízlelőbimbók kényeztetése nélkül. Érdekességek, furcsaságok, édes és sós falatok – bármilyen meglepetés lehet az üvegcsékben.

Választható időpontok: 2022. 09. 24. (szombat), 10. 16. (vasárnap), 11.12. (szombat) 10.00-12.00

Hol? ELTE Füvészkert | 1083 Budapest, Illés utca 25.

Jegyinfók: 4990 Ft/ fő, jegyvásárlás az Urban Jungle Budapest oldalán

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.