Világ

Amiért nemcsak ünnepek apropóján lehet pezsgőt fogyasztani

Ideje nem leragadni annál a tévhitnél, hogy a pezsgő fogyasztása csakis ünnepek apropóján illik. Hiszen ez egy olyan beidegződés, amely teljes mértékben félrevisz és megfoszt minket megannyi csodás élménytől.

vous - 2022.08.15.
Amiért nemcsak ünnepek apropóján lehet pezsgőt fogyasztani

Pláne abban az esetben, ha előszeretettel fogyasztjuk a pezsgők különleges darabjait. Ennek megfelelően igyekszünk kedvet csinálni ahhoz a bejegyzésben, hogy ne csupán ünnepekkor hódoljunk ennek az örömteli szenvedélynek.

Miért van az, hogy sokak szemében a pezsgő csakis az ünnepekhez illik?

Bizonyára a tradíciókhoz, a megszokáshoz, a hagyományokhoz lehet elsősorban kötni a dolgot. Hiszen évek alatt hozzászoktunk ahhoz, hogy főként szilveszterkor, születésnapokon vagy egy-egy siker ünneplésének apropóján pukkasztunk pezsgőt.

Holott az iDrinks pezsgő kínálatából másfajta apropóból is lehet választani. Sőt, kifejezetten érdemes is, hiszen önmagában az ízélmény szinte ajándékkal ér fel, pláne egy-egy minőségibb nedűt kortyolva.

Azzal pedig nem szükséges foglalkozni, ha emiatt bárki furcsán tekint ránk. Gyakorlatilag nincs különbség aközött, mintha bort vagy bármilyen más szeszes italt fogyasztanánk pusztán amiatt, mert ez esik jól.

Hogyan és mi alapján választhatunk pezsgőt?

Könyveket lehetne megtölteni a kérdésre adott válaszokkal, úgyhogy a cikk terjedelmét figyelembe véve inkább dióhéjban érintjük a szóba jöhető opciókat. Felmerülhet például szempontként a régió is.

Egészen izgalmas felfedező körúttal érhet fel például, ha mindig másfajta régióból indulunk, és ilyesfajta körutazásként éljük meg a pezsgő fogyasztását. Az sem egy rossz ötlet, ha a vendégeink és a társaságunk ízléséhez próbálunk meg igazodni.

Van, aki szeret ragaszkodni egy-egy bevált brandhez, illetve konkrét típushoz. Míg ezzel együtt meg lehet érteni azt is, ha valaki előszeretettel próbál ki újdonságokat. A pezsgőzésben ez az egyik legjobb dolog, maga a szabadság.

Forrás:
Unsplash

Melyik a kedvezőbb, az édes vagy a száraz pezsgő?

A cukortartalom ugyebár nagymértékben meghatározza azt, hogy a poharunkba kerülő pezsgő éppenséggel mennyire kelt édes, kevésbé édes vagy egészen száraz élményt. Ezen a téren sincsenek kőbe vésett szabályok.

A leginkább célravezető gondosan kísérletezni vele, hogy hozzánk és a ránk jellemző ízlésvilághoz melyik árnyalat illik alapvetően. Miután kipróbáltuk a skála egyes pontjait, már bátran foglalhatunk állást.

Persze az édes, a száraz, a félédes vagy félszáraz pezsgők között válogatva ne feltétlenül csak saját magunkra gondoljunk! Hiszen társaságban fogyasztva a pezsgőzés akkor az igazi, ha egy-egy korty után mindenki jóízűen tud mosolyogni.

Úgyhogy kísérletezzünk, kóstoljunk és pezsgőzzünk bátran! Ne csak akkor, miközben az újévi köszöntőt hallgatjuk, vagy születésnapi partin járunk. Hiszen a minőségi pezsgő bármikor remekbe szabott élménnyel ér fel.

Ajánlott cikkek