Egyéb kategória

Bárcsak lógna valami a lábaim között, akkor komolyan venne a főnököm

Ugyanaz a képzettség, ugyanaz a pozíció, ugyanaz a fizetés, mégis a munkatársam sokkal nagyobb előnyt élvez a főnöknél, csupán azért, mert vannak golyói.

vous - 2022.05.31.
Bárcsak lógna valami a lábaim között, akkor komolyan venne a főnököm

Én is elég tökös csaj vagyok, de sajnos csak átvitt értelemben, ezért folyamatosan háttérbe szorulok, ha a helyzet úgy hozza, és ebből már nagyon elegem van. Minden más tényezőt kizártam, az egyetlen oka a megkülönböztető bánásmódnak az, ami a gatyánkban rejlik – vagy éppen nem rejlik.

A reklámcégünknél ráadásul nem is olyan márkákkal foglalkozunk, amit külön lehetne szedni férfias és nőies csoportokra, de azért vannak a brandeknek hierarchiája. És valahogyan mindig Tomi kapja a legjobbakat… Hiába érvelek amellett, hogy én kapjak egy adott projektet, a főnök egyáltalán nem vesz komolyan, és csak a kisebb márkákkal dolgozhatok.

A munkatársam persze élvezi a neki kijáró figyelmet, és az ehhez társuló előnyöket, míg én kevésbé tudom megcsillogtatni szakmai képzettségemet.

A megbeszélések alatt előszeretettel viccelődnek – sokszor a nőkkel kapcsolatban – amit ugyan nehéz elengedni egy vérbeli feministának, de mivel nem akarok munka nélkül maradni, hevesen bólogatok és nevetek velük.

Forrás:
Canva.com

A múlt héten viszont betelt a pohár, amikor ötletbörzét tartottunk, és egy remek tervezetet vezettem fel egy kampánnyal kapcsolatban. Természetesen nem tetszett az ötlet a főnökömnek, és egyből elvettette azt, ezután Tomi felé fordult, aki szóról-szóra elmondta ugyanazt. És mit szólt a főnökünk?

– Na ezért kapod te a fizetésemelést Tomi!

Elképedve néztem mind a kettőjükre. Egyrészt vártam, hogy Tomi beismerje, ez pontosan ugyanaz volt, amit én mondtam, másrészt vártam a főnökömtől a magyarázatot, hogy mégis mire véljem ezt. Azonban mind a ketten nagy mosollyal az arcukon beszélgettek tovább.

Elképzeltem fejben, hogy mi lenne, ha itt és most felállnék, és hangot adnék az igazságról és arrról, hogy milyen bánásmódban részesülök. Lejátszottam a gondolataimban a párbeszédet, aminek mindig ugyanaz volt a vége: ez csak hiszti, mert nő vagyok…

Mivel nem láttam már értelmét, hogy leálljak vitatkozni velük, ezért hagytam, hogy had méricskéljék a nadrágjuk tartalmát, míg én új munka után nézek. Tomi többször is odajött az asztalomhoz, hogy kikérje a véleményemet a kampánnyal kapcsolatban, de nagy mosollyal az arcomon azt mondtad neki: “Te ezt jobban tudod!”

Eddig három állásinterjún is voltam, ebből két helyre fel is vennének. Még várom a fizetési ajánlatokat, de úgy érzem azt a helyet választom, ahol a főnök egy nő volt. Ott talán többnek fognak nézni, mint egy két lábon járó, beszélő mellparádé.

Bianka történetét Juhász Adél jegyezte le

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.