Lélek

Miért nem szeretik a pasik, ha sikeresebb náluk a nő? Teljesen logikátlan!

Azt hinnénk, hogy ezt a sztereotípiát már rég leszámoltuk, a férfiak beletörődtek, hogy a nőknek is van karrierjük. Sőt, néha sokkal sikeresebbek, mint a párjuk. De mégis miért zavarja őket ennyire? És miért is akkora butaság ez a részükről?

vous - 2022.05.26.
Miért nem szeretik a pasik, ha sikeresebb náluk a nő? Teljesen logikátlan!

Hosszasan részletezhetnénk, hogy milyen régi berögzült maszkulin nézetek, kényszeres elvárások miatt a pasik nem szeretik, ha sikeresebb náluk a párjuk. Nem érzik eléggé férfinak magukat, a társadalom reakciójától is tartanak, hogy mi van, ha a többiek nem tartják eléggé macsónak őket, ha nem ők a befutottabbak az életben, hanem “az asszony”. Arról már nem is beszélve, hogy ha a nő keresi a több pénzt! Olyan önbizalmi kérdést csinálnak ebből, nehogy úgy tűnjön, nem ők hordják otthon a nadrágot, hogy meg se merik kockáztatni, hogy kipróbálják mennyi előnye is van annak, ha egy náluk sikeresebb nővel élnek együtt.

Gondoljunk csak bele, miért is olyan rossz dolog, ha a párod sikeres? Ez nem annak a jele, hogy valamiben tehetséges, eltökélt, kellően motivált? Valószínűleg egy értelmes, céltudatos és ügyes emberről beszélünk. Külön bónusz, ha jól is keres, hiszen többet tud beleadni a családi kasszába.

Ha ezek a jellemzők egy férfiról lennének leírva, akkor főnyereménynek tartanánk a pasit.

Egy sikeres nő szerelme pont, hogy nagyobb önbizalmat kéne adnia egy férfinak, hiszen őt választotta, pedig papíron még nála is tehetségesebb férfiakkal kelett volna összejönnie. Biztosabb a jövőjük anyagi szempontból, mert a párkapcsolatban nem csak a férfin van a teher, hogy keressen. Egyáltalán ki ne örülne annak, hogy a barátnője vagy felesége okos, tehetséges, talpraesett, és ezt kamatoztatni is tudja? 

Milyen deformált világban élünk, hogy ennek nem örül egy férfi?

Mert könnyebb uralkodnia egy önbizalomhiányos, egyszerűbben elnyomható véleményű nőn, aki nem hitte el, hogy többre képes, és feladta, mielőtt belevághatott volna? Ne ez adja a képzelt hatalmukat a pasiknak egy nő felett! 

Ezerszer jobb érzés, amikor a mások által elismert nő a nap végén végül velük bújik be az ágyba. Mert egy jó kapcsolatban egymást teszitek jobbá. Egy sikeres nő pedig még magasabbra emeli, nem pedig elnyomja a férfiasságukat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.