Lélek

Miért nem szeretik a pasik, ha sikeresebb náluk a nő? Teljesen logikátlan!

Azt hinnénk, hogy ezt a sztereotípiát már rég leszámoltuk, a férfiak beletörődtek, hogy a nőknek is van karrierjük. Sőt, néha sokkal sikeresebbek, mint a párjuk. De mégis miért zavarja őket ennyire? És miért is akkora butaság ez a részükről?

vous - 2022.05.26.
Miért nem szeretik a pasik, ha sikeresebb náluk a nő? Teljesen logikátlan!

Hosszasan részletezhetnénk, hogy milyen régi berögzült maszkulin nézetek, kényszeres elvárások miatt a pasik nem szeretik, ha sikeresebb náluk a párjuk. Nem érzik eléggé férfinak magukat, a társadalom reakciójától is tartanak, hogy mi van, ha a többiek nem tartják eléggé macsónak őket, ha nem ők a befutottabbak az életben, hanem “az asszony”. Arról már nem is beszélve, hogy ha a nő keresi a több pénzt! Olyan önbizalmi kérdést csinálnak ebből, nehogy úgy tűnjön, nem ők hordják otthon a nadrágot, hogy meg se merik kockáztatni, hogy kipróbálják mennyi előnye is van annak, ha egy náluk sikeresebb nővel élnek együtt.

Gondoljunk csak bele, miért is olyan rossz dolog, ha a párod sikeres? Ez nem annak a jele, hogy valamiben tehetséges, eltökélt, kellően motivált? Valószínűleg egy értelmes, céltudatos és ügyes emberről beszélünk. Külön bónusz, ha jól is keres, hiszen többet tud beleadni a családi kasszába.

Ha ezek a jellemzők egy férfiról lennének leírva, akkor főnyereménynek tartanánk a pasit.

Egy sikeres nő szerelme pont, hogy nagyobb önbizalmat kéne adnia egy férfinak, hiszen őt választotta, pedig papíron még nála is tehetségesebb férfiakkal kelett volna összejönnie. Biztosabb a jövőjük anyagi szempontból, mert a párkapcsolatban nem csak a férfin van a teher, hogy keressen. Egyáltalán ki ne örülne annak, hogy a barátnője vagy felesége okos, tehetséges, talpraesett, és ezt kamatoztatni is tudja? 

Milyen deformált világban élünk, hogy ennek nem örül egy férfi?

Mert könnyebb uralkodnia egy önbizalomhiányos, egyszerűbben elnyomható véleményű nőn, aki nem hitte el, hogy többre képes, és feladta, mielőtt belevághatott volna? Ne ez adja a képzelt hatalmukat a pasiknak egy nő felett! 

Ezerszer jobb érzés, amikor a mások által elismert nő a nap végén végül velük bújik be az ágyba. Mert egy jó kapcsolatban egymást teszitek jobbá. Egy sikeres nő pedig még magasabbra emeli, nem pedig elnyomja a férfiasságukat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.