Egyéb kategória

Szeretem a barátnőmet, de részegen mindig meg akarom csalni. Képtelen lennék a hűségre?

Szeretem a barátnőmet, mindennél jobban. Soha nem voltam képes még ilyen hosszú ideig kapcsolatban maradni, de félek, hogy ezt is el fogom baltázni. Ugyanis akárhányszor iszom, mindegy, hogy két sört, vagy tízet, fékezhetetlen vágyat érzek, hogy megcsaljam.

vous - 2022.05.26.
Szeretem a barátnőmet, de részegen mindig meg akarom csalni. Képtelen lennék a hűségre?

Kamaszkorom óta gondjaim vannak az alkohollal. Számomra ez egy tanult viselkedés, mert mindkét szülőm funkcionális alkoholista volt, és nemcsak a génjeiket örököltem, hanem a szokásaikat is megtanultam. Örömömben és bánatomban is az alkoholhoz nyúltam, amihez hamar társult a csajozás is.

Eddig nem számított semmi

A korai húszas éveim alatt rengeteget ittam, amitől felszabadultam, és még képes voltam beszélni is, szóval rendszeresen össze tudtam szedni csajokat. Belémrögzült, hogy ha piálok, akkor nőzöm is, és élveztem, nem tagadom.

Viszont most itt ez a lány, és bármi, amit eddig írtam, már nem mentség arra, amit érzek. Még nincs fél éve, hogy együtt lennénk, de tényleg szeretném megpróbálni vele a közös életet. Nem volt még soha senkim, aki ennyire ismerte az emberi oldalam, aki mellett ilyen jól éreztem volna magamat.

Amint ital kerül a poharamba egyből előjönnek a démonaim.

Amint ital kerül a poharamba egyből előjönnek a démonaim.
Forrás:
Unsplash.com

Még a szüleim se voltak ilyenek, mert a munkán kívül minden figyelmüket az italra szentelték. Szerencsére nem veszekedtek, de nem is voltak jelen az életemben. Tizenévesként én is hamar megkóstoltam az italt, ami pár év alatt, hozzájuk hasonlóan a legfőbb vigaszom lett az életben.

Le kell győznöm a démonaimat

Nem iszom minden nap, de ellenállni se tudok az alkoholnak. Pedig muszáj lesz megbírkóznom ezzel, mert tönkre fogom tenni a kapcsolatomat. Sajnos ennek az életmódnak az egyik velejárója, hogy nincsenek barátaim, akikkel ne az lenne a közös programunk, hogy iszunk. Nem is tudom milyen emberek józanon.

Szerencsére részegen sokszor ők azok, akik lebeszélnek arról, hogy elkezdjek csajozni, amiért hálás vagyok nekik. Ennek ellenére nincs kihez forduljak ezzel a problémámmal, a barátnőmön kívül, akihez érthető okból kifolyólag nem szeretnék ebben a témában. Mit szólna, ha kiderülne számára, hogy a barátja egy alkoholista? Hogy akárhányszor kicsit becsiccsent, más nőkre vágyik, és a részeg haverjai kell, hogy eltereljék a figyelmét?

Nincs más választásom, érettebb kell legyek, mint a szüleim valaha voltak. Elmegyek terápiára, ha kell, akkor alkoholista gyűlésre, de megtöröm a családi átkot.

Endre történetét Kovács Ákos dolgozta fel.

Ajánlott cikkek