Egyéb kategória

Számlákat fizet egy TikTok anyuka 7 éves kisfia, hogy megtanulja a pénz értékét

Nagy vitát kavart a TikTok-videó, amiben egy anyuka arról számolt be, hogy milyen rendszer szerint ad bele 7 éves kisfia az otthoni számlákba, még a kommentelők is két táborra szakadtak.

vous - 2022.05.03.
Számlákat fizet egy TikTok anyuka 7 éves kisfia, hogy megtanulja a pénz értékét

Az anyuka beszámolója szerint elképesztően sikeresnek bizonyult az új gyereknevelési hack, mióta két hónappal ezelőtt bevezette. A rendszer nem bonyolult. A hétéves fiúnak minden nap el kell végeznie a listán szereplő feladatait, amiért minden nap egy dollárt kap. Ezek között olyan hétköznapi feladatok vannak, amelyek egy kisiskolásnak sem okozhatnak gondot: beágyazás, fogmosás, fürdőszoba elpakolása, szennyes elrakása. A listára bármikor felkerülhetnek olyan új teendők, ahol az anyuka szerint a kisfiának fejlődnie kell:

Ha zuhanyzás után ledobja a törölközőjét a földre, akkor ez a következő héten már a feladatlistán fog szerepelni.

tiktok-anya

tiktok-anya
Forrás:
TikTok/craftedandcozy

A hónap végén az összegyűlt pénzből kell a számláit kifizetnie. A lakbér 5 dollár, 2 dollár a villanyszámla és 2 dollár az internet, amit az iPad-jével használ. A hónap során a kisfiú feladata, hogy beossza a pénzt, vagyis eldöntse, mi az, amit a később befizetendő számláira kell félretennie, és mi az, amit szabadon felhasználhat.

A számlákra befizetett pénzt azonban az anyukája nem a valódi rezsire fordítja, hanem félreteszi egy megtakarítási számlára, amit a kisfia egy nap majd megkap.

Bár meg kell hagyni, elég ötletes megoldással állt elő az anyuka, végtére is a pénzügyi tudatosság elsajátítása az egyik legfontosabb dolog, abban azonban már nem volt egyetértés a kommentelők között, hogy ezt tényleg 7 éves korban kell-e elkezdeni. Sokan érveltek amellett, hogy egy ilyen rendszer bevezetésének kamaszkorban jön el az ideje, hiszen egy hétévesnek még nem számlákon kellene aggódnia. Volt, aki odáig elment, hogy az állította, így borítékolható, hogy a kettejük kapcsolata a későbbiekben tele lesz nehezteléssekkel. Ebben az álláspontban is van némi logika, hiszen mindenki édes nosztalgiával gondol vissza azokra az évekre, amikor még semmilyen számlával nem kellett törődnie.

Ezzel szemben többen azon a véleményen voltak, hogy a pénz értékének megértését sosem lehet elég hamar kezdeni, és sokan dicsérték az anyukát, amiért nem kényezteti el a fiát.

A hónap végén a fiúnak az összegyűlt pénzből kell a számláit kifizetnie.

A hónap végén a fiúnak az összegyűlt pénzből kell a számláit kifizetnie.
Forrás:
TikTok/craftedandcozy

Belegondolva, elsősként havi több mint 7000 forintot kapni, amit arra költünk, amit akarunk, nem olyan rossz üzlet, főleg, hogy ebben a korban a feladatok kipipálása, és a jutalom begyűjtése még mókának is felfogható. Az már csak cseresznye a habon, hogy amit a kisfiú “befizet”, az is igazából az ő számláján gyűlik. Bárcsak a való életben is így működne!

Ajánlott cikkek