Egyéb kategória

40 felett tanuljátok újra a sminkelést: így lesz friss és üde az arcotok

Az arc hidratálása, gondos ápolása, fényvédő kozmetikumok használata minden életkorban fontos, de 40 felett még kiemeltebb szerepet kap. Nem mindegy az sem bizonyos kor fölött, hogy milyen sminket készítetek magatoknak.

vous - 2022.04.26.
40 felett tanuljátok újra a sminkelést: így lesz friss és üde az arcotok

Az érett bőrnél fontos a sminkelés sorrendje, így én a következőket ajánljuk:

Ne az alapozással kezdjetek!

Alapból fordítva lehet ideálisabb sminkelni:

  • először elkészítjük a szemeket,
  • utána korrektorozunk,
  • végül pedig alapozunk.

Ezzel a sorrenddel megkíméljük az arcot a lepotyogott szemhéjportól és púderágyat sem kell készíteni. Egyszerűen egy micellás vízzel átitatott vattával letöröljük a lehullott szemhéjpúdert, így tiszta marad az arcbőr.
Érett bőr esetén azért is jó ez a sorrend, mert ha púderágyat használnánk, sajnos óhatatlanul is beleragadna még pluszban 1-2 réteg a szem környékére, ami pont a kritikus rész. Ha sok réteg kerül oda, vagy egyszerűen több, mint ami valójában szükséges lenne, akkor jobban betörnek a szem körüli apró kis barázdák, amitől sokkal ráncosabbnak láthatjuk magunkat.

Krémezzetek!

Alapozás előtt használjatok irizáló báziskrémet az egész arc felületére. Ez egy könnyű, finom textúrájú krém, fehéres, rózsaszínes, halványlilás átmenetes (tehát irizáló) színnel. Nemcsak életet lehel az arcba, de a fakó bőrt is üdévé teszi. Vigyázzatok, nehogy túl sokat használjatok! Az üde bőrfény helyett nehogy csillogó arcot kapjatok.
Az irizáló krémet bárki bátran használhatja, aki szép, természetes bőrfényt szeretne. (Kivéve, ha rosaceás a bőr.)

Ha szép, üde tekintetet szeretnétek, márpedig biztosak vagyunk benne, hogy ez a cél, akkor érdemes lágy földszínekkel játszani az egész arcon, megbolondítva egy kis barackos árnyalattal.

Kezdjétek a szemmel!

Érdemes matt szemhéjpúdereket használni, és csak a szem mozgó részére (a szemnek az a része, ahol a legtöbbet mozog a szem) egy kis fényes textúrát felütögetni ecsettel vagy akár ujjbeggyel. A fényes színek jobban kihangsúlyozhatják, hogy a szemhéj már vesztett a rugalmasságából, jobban megtörik rajta a fény, ezért jobban láthatóak a kisebb-nagyobb ráncok. Viszont ha csak a mozgó részen használtok fényt, akkor játékosságot visztek a szemsminkbe.

Alapozzatok!

Az alapozás az egyik legmeghatározóbb pontja a sminknek. Mindenképpen vékony alapozót használjatok, amit lehet építeni. Ezalatt azt értjük, hogy ahol nincsen rá szükség, mert nincsen elszíneződve a bőr, ott elég egy réteg is, de ahol van például egy pirosas folt, ott 2-3 réteget is építhettek, anélkül, hogy más színt produkálna az alapozótok.

Jöhet a pirosító!

A pirosítónak valamilyen lágy barackos-korallos-lazacos színt válasszatok, mert ezek a legfrissebb színek, főleg, ha az almácskátokról van szó. A kedvenc trükkünk: a pirosítóból csempészek egy leheletnyit a szem nyitásvonalába is. Ez a mélyítő vonal orrhoz közelebb eső, felső része.

A szemöldököt se hagyjátok ki!

A szemöldök formázásáról se felejtkezzetek el, mert ha ez a lépés kimarad, akkor keret nélkül marad az eddig szépen felépített sminketek. Ajánlott a haj színéhez igazítani a szemöldök színét és egy ferdére vágott ecsettel vigyétek a szemöldökszálak közé a festéket.

Utolsó simítások a szátokon!

Érdemes szájkontúrceruzát használni, mert könnyebben tudtok vele csalni, 1-2 miliméterrel nyugodtan növeljétek meg az ajkakat, így könnyebb lesz használni a rúzst. Rúzsból vagy szájfényből is barackos tónust válasszatok.

Ha ezzel a lépéssel végeztetek, akkor egy pár évet máris tuti letagadhattok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.