Egyéb kategória

Mérgező tulajdonságok, amelyek minden ember életét megkeserítik

Nincs hibátlan ember. Nincs olyan, hogy valaki csak jó tulajdonságokkal születik, de persze a legtöbben próbáljuk inkább azokat előtérbe helyezni.

vous - 2022.04.19.
Mérgező tulajdonságok, amelyek minden ember életét megkeserítik

Az életünk a folyamatos tanulásról szól, igaz ez saját magunkra nézve is. Mindenki próbál folyamatosan fejlődni, jobb emberré válni, ami sokszor nem a legegyszerűbb folyamat. Az önkritika ilyenkor fontos szerepet tölt be, hiszen a rossz tulajdonságaink felismerése elengedhetetlen ilyenkor. Ez sokszor fájdalmas és nehéz dolog, nem egyszer érezhetjük magányosnak, kívülállónak magunkat miattuk. Néhány ember viszont őszintén vallott arról, mit tartanak a legnagyobb hibájuknak. 

Ez nemcsak számukra fontos felismerés, de nekünk is segíthet jobban megvilágosodni a saját gyengeségeinkről.

“Érzelmileg elérhetetlen vagyok, és néha egyszerűen csak eltűnök a világ szeme elől. A közeli barátaim már kezdik megszokni ezt a tulajdonságomat, de nehéz így új kapcsolatokat építeni. Sokan magukra veszik ezt, (ami talán érthető is), pedig semmi személyes nincs a háttérben, csak néha jól esik visszavonulnom.”

“Úgy nőttem fel, hogy igazából senkit sem érdekeltem, így valószínűleg ezt kompenzálom azzal, hogy néha túl sokat is megosztok magamról az embereknek. Néha csak azt várom, mikor fejezik már be a saját mondandójukat, hogy végre beszélhessek magamról.”

Forrás:
Canva.com

“Nem tudom elengedni a dolgokat, és mindent túl személyesen veszek. Mindig az jut eszembe, hogy én álmomban sem csinálnék ilyet a másikkal, akkor ők miért teszik ezt velem?”

“Sokszor bunkó vagyok a szüleimmel, néha egyszerűen csak ideges leszek rájuk minden ok nélkül. Nem tudom, más érzett-e már így…”

“Legtöbbször, amikor valaki megkérdezek a véleményéről, abszolút nem érdekel a véleménye. Egyszerűen csak azt várom, hogy ők is azt gondolják, mint én, hogy megnyugtassam magamat, hogy igazam van.”

“Szeretem boldoggá tenni az embereket. Ez sajnos már odáig fajult, hogy lassan nem tudok nemet mondani, akármit kérnek tőlem az emberek.”

“Sokáig tartott felismernem, de elég bizonytalan vagyok magamban. Annyira, hogy úgy érzem, mindig annak az emberhez a természetéhez kell idomulnom, akivel éppen beszélek. Ha sokáig vagyok valakivel, teljesen átveszem az ő személyiségét. nyira félek, hogy elhagynak, hogy inkább feladom az elveimet, minthogy konfrontálódjak valakivel. Inkább lemásolom az ő viselkedésüket és tulajdonságaikat, mégha nem is teljesen értek azokkal egyet.” 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.