Egyéb kategória

Viszonzatlan szerelem – A magány legrosszabb fajtája

A sok vívódás már majdnem tönkretesz. Folyton zárt ajtóknak ütközöm, és senki nem szeret viszont. Mi baj lehet velem?

vous - 2022.04.19.
Viszonzatlan szerelem – A magány legrosszabb fajtája

Férfiként miénk a leghálásabb, de egyben a legrosszabb szerep is a földön. Általában ugyanis mi hódítjuk meg a nőket. A mi feladatunk levenni őket a lábunkról, és a lehető legtöbbet megadni nekik annak érdekében, hogy szépek legyenek az együtt töltött évek, bármennyi legyen is az.

Igen ám, de hiába tennénk valaki életét boldoggá, ha ő nem szeretné ezt. Vagy legalábbis nem tőlünk.Ilyenkor viszont a csodálatos érzések mellé az egyik legpokolibb mellékíz keveredik.

Egyik koppanás után a másik még nagyobb…

Mi férfiak talán mindannyian átéltük már ezt. A nők olyan sokszor nem koppannak, hiszen nem ők hódítanak. Ők esetleg csak eltitkolják a vonzalmat. De mi hódítani szeretnénk, és amikor nem sikerül, tombolunk, verjük a fejünket a falban, vagy titokban még akár sírunk is.

Páratlanul elkeserítő érzés, amikor valakinek szerelmet vallasz – és erre sokszor heteket vagy hónapokat készülsz – és ő közli veled, hogy nem érez semmit. Persze igyekszik a legtöbb nő ezt a lehető legkedvesebb módon közölni, mégis mindig ugyanúgy, ha nem jobban fáj.

...ő nem érez semmit

…ő nem érez semmit
Forrás:
Pexels

Ilyenkor, főleg abban az esetben, ha jó a kapcsolat, hónapokig gyötrődünk. Érezzük az illatát mindenhol, az idegen nőkben is őt látjuk meg, és minden dalról ő jut eszünkbe.

Hogyan lehetne ezen túllépni?

Hajlamosak vagyunk persze nem feladni az első próbálkozásnál a dolgot. Innentől viszont ez már nyomulás, ami egyik fél számára sem jó, mindenkinek kínos. Sokszor addig-addig próbálkozunk, amíg nem kapunk egy erélyes felszólítást, mégis, még ilyenkor sem magunkat, hanem a másik bunkóságát hibáztatjuk.

Emellett persze még mindig meg vagyunk mélységesen győződve, hogy ő a legszebb és legtisztább élőlény, akire tekintünk, hiszen szerelmesek vagyunk. Ez a nagy dilemmája a viszonzatlanságnak.

El kell engedni végre!

Nem lehet örökké ezek között a béklyók közt élni, hiszen különben sose haladna előre az élet, és nem jönnének létre új kapcsolatok. Le kell zárnunk tehát magunkban azt a tomboló érzelmet. Ez persze idő, és sok-sok kín. Írjunk verset vagy zenét, esetleg lehet, hogy elég csak hallgatni. Kifejezhetjük a lezárást bármilyen művészetben, de van, hogy elég csak gondolatban.

Tudatos döntést kell hoznunk a továbblépésről, csak akkor sikerülhet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.