Egyéb kategória

Zöld zarándoklat Böjte Csabával és a tanúságtétel éve

A Mária Rádió kétezer önkéntesből álló csapata színes programokat állított össze a 2022-es évre is, ahová szeretettel várják az érdeklődőket. Ilyen a zöld zarándoklat Böjte Csabával, vagy a baba-mama klubjuk, mely babakocsis túráira látássérülteket is elhív.
Az idei évet pedig a tanúságtétel évének szánják, e köré a téma köré kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat szerveznek.

vous - 2022.04.04.
Zöld zarándoklat Böjte Csabával és a tanúságtétel éve

Zarándoklatok, akár babakocsival is

Az ország második leghallgatottabb szöveges rádiója, a Mária Rádió önkéntesei különböző korosztályok számára kínálnak tartalmas programokat. Ilyenek az egyre népszerűbb zarándoklatok, amelyek közül egy speciális babakocsis változatot baba-mama klubjuk is szervez, kiegészítve a csapatot látássérült társaikkal, hogy közösen éljék át a természet szépségét és a valahová tartozás örömét.

Hagyománnyá vált a Rádiónál a zöld zarándoklat, ahol Böjte Csabával közösen Szentendréről Visegrádra sétálnak a résztvevők, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Szintén tradicionális zarándoklat évről évre a Mária Úttal közös szervezésű Szent Jobb-körmenet augusztus 20-án. 2022-ben Böjte Csaba 700 gyermeket tervez erre elhozni. Részükre budapesti éttermek ajánlottak fel ebédet.

A tervezett zarándoklatokról a Rádió Facebook-oldalán értesülhetnek az érdeklődők, ahol videós beszámolók is megtekinthetők az események után.

Machalik Krisztina, a Rádió szóvivője elmondta, hogy ezek a különleges programok – a Rádió működéséhez hasonlóan – nem valósulhatnának meg a hallgatók adományai nélkül, hiszen állandó állami, vagy egyházi támogatásban nem részesül a szervezet..

Vallási nyitottság és politikamentesség

„A Mária Rádió egyik alaptörekvése, hogy segítse az Istennel való találkozást, ezáltal pedig az emberek közötti közösségek alakulását is. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a közös hangot mindenkivel, és a különbözőségek helyett azt hangsúlyozzuk, ami összeköt minket. Ezért munkatársaink között nem csak katolikus, de református, evangélikus, baptista és más vallások is képviseltetik magukat.
Sokan nem is gondolnák, de több mint 80 országban létezik Mária Rádió, többek között arab és kínai területeken is” – avatott be Machalik Krisztina.

A Rádióban egyetlen perc reklám sem hallható, kizárólag hasznos műsoridő, amelyben imádság, tanítások és életvezetéssel kapcsolatos műsorelemek színesítik a programkínálatot.

A Mária Rádióban imádság, tanítások és életvezetéssel kapcsolatos műsorelemek színesítik a programkínálatot

A Mária Rádióban imádság, tanítások és életvezetéssel kapcsolatos műsorelemek színesítik a programkínálatot
Forrás:
Mária Rádió

A tanúságtétel éve – tematikus programok

2022 a Mária Rádiónál a tanúságtétel éve, mind a rádió frekvenciáin, mind a havonta 47 000 példányban megjelenő, ingyenes Mária Rádió magazinban, a havonta jelentkező kerekasztal-beszélgetéseken a témák pedig szintén eköré csoportosulnak.

Májusban a demográfia, az életvédelem, valamint az abortusz elkerülése lesz fókuszban. Az érdeklődők május 10-én 18:00-tól kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt a MOMkult kupolatermében, melynek címe: Az én testem, vagy a te életed? Az este folyamán olyan kérdések merülnek fel, mint: Mikortól ember a gyerek? Mi a fontosabb, a gyerek élethez való joga vagy az anya önrendelkezési joga?

A beszélgetésben részt vesznek: dr. Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet alapítója (moderátor), Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász (nem végez abortuszt), Frivaldszky János jogfilozófus, egyetemi tanár, Katona Andrea, a Fészek Alapítvány Kuratóriumának elnöke és Rojkovich Bernadette, a Magyar Bioetikai Társaság elnöke.

Pillanatkép a médiatáborból

Pillanatkép a médiatáborból
Forrás:
Mária Rádió

Az év hátralévő részére tervezett témák között szerepel az eucharisztia, a példaképek, a természetvédelem, a munka, a Mária Rádió családépítése, a kudarc, a veszteség, a csalódás és a gyász feldolgozása a hit segítségével, az év zárásaként pedig az álmok, a célok és az ideálok világában merülhetnek el a kerekasztal-beszélgetés résztvevői, illetve közönsége.

„Küldetésünk, hogy segítsük az Isten és az ember közötti kapcsolat létrejöttét és megerősödését. Meggyőződésünk, hogy ez a találkozás hivatott betölteni a lelkünkben érzett ürességet. Ezáltal megismerhetjük önmagunkat, nyitottabbá válhatunk a másik emberre, valóban tartalmassá válik az életünk. Hallgatóinkat arra hívjuk, hogy keressék ezt az Istennel való találkozást és tapasztalják meg annak életet adó, semmi máshoz nem fogható, mélységes örömét” – zárta gondolatait Machalik Krisztina.

Ajánlott cikkek