Egyéb kategória

Kiderült, hogy mi Rubint Réka öröksége

Rubint Réka szüleinek halála után számára egyértelmű volt, hogy mihez kezdjen örökségével.

vous - 2022.04.04.
Kiderült, hogy mi Rubint Réka öröksége

A fitneszguru családja több földdel is rendelkezett, ahol gyerekkorában rendszeresen dolgoztak, és úgy gondolja ez a családi érték olyan, amit meg kell óvni, tovább kell vinni.

Édesapám agrármérnök és TSZ-elnök volt, anyu szintén ott végzett adminisztratív munkát. A pluszbevételt a földműves munkákból biztosították, amibe mi is besegítettünk a testvéremmel

– mesélte a Blikknek Réka.

Szülei halála után az örökség kérdésében együtt döntött testvérével annak jövőjéről.

A bátyámmal örököltünk földeket, ezeknek egy részét a keresztfiam gondozza, aki egyébként növénymérnök, így kiválóan megállja a helyét édesapám pozíciójában. Ez a fajta örökség számunkra olyan értéket képvisel, amitől nem szeretnénk megválni. Noha nem földműveléssel foglalkozom, a vizsga letétele számomra egyfajta tiszteletadás a szüleim előtt.

Rubint Réka sikeresen elvégezte az aranykalászos gazdaképzést, és már most tele van ötletekkel a jövőt illetően:

Bevallom, szeretném a következő húsz évet aktívan eltölteni, ehhez elég kreatívnak és nyitottnak tartom magam. Nagyon gondolkozom a falusi turizmuson, szívesen létrehoznék egy olyan farmot, ahová lehetősége van az embernek elvonulni kikapcsolódni, tornázni és szépülni. Ezen túlmenően ki lehetne próbálni különféle jellegzetes vidéki tevékenységeket is, mint például a disznóvágást vagy a lovaskocsikázást.

Rékától eddig sem ált távol a gazdálkodás gondolata. Úgy éri ezek olyan értéket képviselnek, amit érdemes átadni gyermekeinek is:

Én is gazdálkodom, amennyire a lehetőségeim engedik. Otthon van kis veteményesünk, Zalánnal éppen tavaly ültettünk epret. A fiúk gondoskodóak, szépen bánnak az állatokkal, és odafigyelnek a környezettudatosságra, akárcsak Lara. Ha csak tehetné, egésznap gumicsizmában ácsorogna a lovardában. Amennyire lehetséges, itt a nagyvárosban, igyekszem nekik átadni ezeket az értékeket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.