Egyéb kategória

A csillagjegyetek elárulja, mennyire vagytok csábíthatók

A születési horoszkóp ábrájából nagyon sok minden kiolvasható, például az is, ha valaki az egyéjszakás kalandokat részesíti előnyben. Az asztrológiában a szerelem, az egyéjszakás kalandok, a románcok külön területet foglalnak el a horoszkópban, míg a társkapcsolatok egy másik önálló területet.

vous - 2022.04.04.
A csillagjegyetek elárulja, mennyire vagytok csábíthatók

Bármilyen furcsa is, asztrológiai szempontból két külön dolog, és különbséget kell tenni a szerelem és a párkapcsolat között. Még ha a logika azt mondatja velünk, hogy a kettő egymás nélkül nincs, mégis lehet. Elmagyarázom, miért. Alapvetően 12 házat különböztetünk meg a horoszkóp ábrán, ami 12 fő életterülettel analóg. Hagyományosan a hancúr, a romantika és az egyéjszakás kalandok az 5. horoszkópházhoz tartoznak. Ez a ház a JÁTÉK háza is. Az örömteli, játékos, kellemes tevékenységek háza.

Nagyszerű módja, hogy a felnőttek eljátszanak egymással. „Van kedved? Van kedvem.” Addig tart, amíg mindkét félnek jó. Szabadon.

A párkapcsolat: tükör

Ezzel szemben ahol már több a felelősség, és nemcsak öröm és szórakozás van jelen, hanem egyenrangú félként együttműködünk jóban-rosszban, az már a horoszkóp 7. háza, a párkapcsolat birodalma. A szerelem (5. ház) örömteli, míg a párkapcsolat (7.ház) munkás, és ahogy szokták mondani, a kapcsolatért dolgozni kell. Amíg egy párkapcsolatban a társ tükröt tart, addig az egyéjszakás vagy románcok terén megélt szerelmi kalandok által nem feltétlen kényszerülünk tükörbe nézni, hiszen épp a lényeg veszne oda: a játék, az öröm. Ott nem a másik felünket – akivel kiegészülni lehet – keressük, hanem úgymond játszópartnert. Itt nem a személyiség fejlődése az elsődleges cél, hanem az alkotás, a teremtés. Mindkettőben fontos a kommunikáció.

Forrás:
Canva.com

Természetesen nem zárja ki egymást a szerelem és a párkapcsolat, sokan szerencsések, és nem ritka, hogy a kettő között van kapcsolat. Szerelmi háza és párkapcsolat háza mindenkinek van, így – a születési horoszkópunk függvényében – egyénenként eltérő, kinek melyik terület lesz a hangsúlyosabb, és hogy az hogyan működik, milyen tapasztalásokra számíthatunk.

Csábítási tippek a 12 zodiákusnak

Ha valakit el szeretnénk csábítani, kiindulási alapként az asztrológiai csillagjegyeket segítségül hívhatjuk. Ha tudjátok, melyik zodiákus szülötte a kiszemeltetek, néhány fortélyt és titkot most elárulok, hogy mesterien csábíthassatok. Illetve kiderülhet számotokra, hogy titeket mennyire könnyű elcsábítani!

 • Jó, ha tudod, hogy a Vízöntőket a legnehezebb elcsábítani, de ha kihívásra vágysz, velük kezdj. Igen öntörvényű jegy, különlegesnek kell mutatkoznunk – de nála semmi esetre sem különlegesebbnek – , hogy egyáltalán észre vegyen és leereszkedjen hozzánk.
 • Halak jegyűek csábulnak és csábítanak el másokat a legkönnyebben. Végtelen romantikájukkal, szárnyaló fantáziájukkal bárkit elragadtatnak, kiragadnak a hétköznapi valóságból, ugyanakkor bátortalanok is egyszerre. Sok-sok megerősítésre és visszaigazolásra van szükségük.
 • A tüzes jegyek közül az Oroszlánt a legkönnyebb elbűvölni, néhány hízelgő kedves szó, nincs más dolgunk, mint dicsérni, dicsérni és figyelni.
 • Kost elbűvöli a vagányság, a bátorság, a könnyű prédákat nem szereti és a határozatlanságot, döntésképtelenséget ki nem állja.
 • Nyilast a szellemességgel meg lehet hódítani, illetve ha jó társaságot biztosítunk, eléggé szórakoztatóak és szépek is vagyunk, szavait is isszuk, nyert ügyünk van. A levegős jegyek a szabadságukra érzékenyek, erre mindig figyeljünk, ne akarjuk kisajátítani őket.
 • Az Ikreknél a belépő a sokat látott és intellektuális ember, szereti a spontán ötleteket, lazaságot. Szereti ha dicsérik találékonyságáért, leleményességért.
 • Mérlegek, ha csábítanak, pontosan tudják mi az az egy mondat, amivel levesznek valakit a lábáról. Emiatt könnyű nekik bedőlni. Ha fordított a helyzet nyitásnak egy pezsgő és koncertjegy, egy divatos, szép ruha elengedhetetlen kellék a hódításhoz. A stílusunkkal megfoghatjuk. Ne vigyük túlzásba a neki való megfelelést, különben elveszti érdeklődését, és tovább áll. A föld jegyek érzékibbek, mint gondolnánk.
 • Az összes közül a Bika kapcsolata az érzéki örömökkel, az együtléttel a legtermészetesebb, ugyanakkor nem ronthatunk ajtóstul nekik. Szeretik a kényeztetést, a luxust, a finom ételeket, a szép helyeket nagyra értékelik. A pénz fontos számukra, így jó, ha nekünk is van mit aprítanunk a tejbe.
 • Bak tudja, hogy a legjobb dolgokért az életben érdemes várni, így semmit sem siet el. Fontos emberek társasága mindig imponál neki, kedveli azokat, akik céltudatosok, tisztában vannak értékeikkel. Lelombozza, akik csak úgy elvannak a világban. Az óvatos, zárkózott falai mögött ne gondoljuk azt, hogy az érzelmei mellett a hancúrt háttérbe szorítja.
 • Szűzhöz idő kell, míg az értelem falán áthatolnak a szenvedélyes érzések is. Határozottságnak, karizmának és rendkívüli kezdeményező erőnek nem tud ellenállni.
 • Ha egy Skorpiót akarunk meghódítani, kell hogy érezze, akarjuk, ezután pedig kell egy jó hosszú mézesmadzag, ami sosem fogy el. Aranyszabály: könnyen semmit sem adunk. Nem olyan fából faragták, hogy feladná. Egy-két információt hintsünk csak el magunkról, biztosak lehetünk, hogy a többit kinyomozza – és még élvezi is.
 • A Rák jegy ezzel ellentétben már nem. Rendkívül sebezhető, ezért megnyílni csak akkor fog, ha azt érzi, biztonságban van. Nagy magabiztossággal és praktikussággal meggyőzhetjük, hogy valódi társak tudunk lenni mellette. A hangulatingadozásait meg kell szoknunk, ha ez nem megy, kevés esélyünk van a továbbiakra.

Sok szerencsét a párválasztásban, a hódításban!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.