Lélek

A kapcsolat gyilkosa lehet a pandaszindróma – Ti is abban szenvedtek?

Nincs két egyforma ember, ahogyan nincs két egyforma párkapcsolat sem. Vannak azonban olyan problématípusok, amelyek sokaknál előfordulnak, így nem árt róluk beszélni. A pandaszindróma pont ilyen. Igazi kapcsolatgyilkos lehet, ha nem vesztek róla tudomást. Vagy mégsem?

vous - 2022.04.02.
A kapcsolat gyilkosa lehet a pandaszindróma – Ti is abban szenvedtek?

A pandaszindróma tulajdonképpen a kufircmentes kapcsolatok új neve. A pár szereti, imádja egymást, sok esetben még az intimitás is jelen van közöttük. Együtt fekszenek le, összebújva filmeznek, csókolgatják a másikat, de a hancúr? Az teljesen kimarad az életükből. Mert állandóan fáradtak, mert nincsenek azonos hullámhosszon, mert inkább alszanak, mint lepedőakrobatikáznának.

Olyanok, mint két kedves pandamaci, akik nem éppen a szaporodási kedvükről ismertek.

Akkor most aggódni kellene?

Minden kapcsolatnak vannak intenzív és kedvésbé intenzív szakaszai. Ha azonban hosszú hónapok, esetleg évek telnek el anélkül, hogy a pár szeretkezne, az megnehezítheti az együttlétet, és kapcsolatgyilkos is lehet. A huncutkodás ugyanis nemcsak jó kedvre derít, feltölt és jó érzés, hanem összeköt a párotokkal és megerősíti a bizalmat a párkapcsolatban. Egy felmérés szerint a férfiak 75, a nők 61 százaléka nem tudja elképzelni magát hancúrmentes kapcsolatban.

Mit tehettek, ha pandaszindrómások vagytok?

Ne essetek pánikba, nincs semmi baj! Próbáljatok meg beszélni arról, miért nem esik jól az együttlét, vagy miért nem vágytok rá. Lehet, hogy ennek teljesen normális okai vannak, egyszerűen nem vagytok olyan élethelyzetben, olyan lelki állapotban vagy egyszerűen ilyenek vagytok. Ha viszont vágytok az érintésre, erről beszéljetek a párotoknak, iktassatok be forró programokat vagy nyugodt reggeleket, amikor nem zavar benneteket semmi.

Higgyétek el, még a pandák is kufircolnak néha! És élvezik…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.