Egyéb kategória

Esküvő 40 felett – Életed nagy napja, vagy feleslegesen kidobott pénz?

Az esküvő kétségtelenül az egyik legmeghatározóbb nap egy pár számára. Összekötitek az életeteket, a formális papírmunka mellett pedig a szeretteitekkel és barátaitokkal együtt ünnepelhettek. Általában mindenki vágyik erre az élményre, felmerül viszont a kérdés, hogy 40 éves kor felett, sokadik házasság esetén érdemes-e még nagy felhajtást rendezni, vagy komplett pénzkidobás és macera az egész?

vous - 2022.04.02.
Esküvő 40 felett – Életed nagy napja, vagy feleslegesen kidobott pénz?

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy milyen keretek között szeretné megünnepelni azt, hogy egybekel a választottjával. A lakodalmat és az ünneplést nem lehet korhoz kötni, viszont mi a helyzet akkor, ha a pár egyik, vagy akár mindkét tagja túl van már egy váláson és gyerekekről is gondoskodniuk kell?

Kezdjük a negatívumokkal…

Talán az egyik legegyértelműbb érv az esküvők ellen, hogy iszonyatosan sok pénzbe kerülnek. Ezek a hatalmas összegek a fiatal házasok (és szüleik) pénztárcáját is sokszor megviselik, hiszen átlagosan egy 50-100 fős rendezvényről beszélünk.

Miért akarnál másodjára, vagy akár harmadjára csillagászati összegeket kidobni az ablakon?

Százezres, sok esetben milliós tételekről beszélünk, amiből bőven kijön egy egyhónapos utazás ára is. Hidd el, a barátaid és a családod nem fog megsértődni, ha flancolás helyett inkább magadra és a kedvesedre, vagy a gyerekeid jövőjére fordítod a nehéz munkával megkeresett pénzt.

wedding-g72c3a41c2_1920

40 éves kor felett esküvőt rendezni olykor sok lemondással és feszültséggel jár, az élmény viszont mindenért kárpótolhat.
Forrás:
Pixabay

Arról már nem is beszélve, hogy sokadik házasság esetén már nincs meg az első esküvő varázsa sem. Pontosan tudod, hogy egy lagzi megszervezése és lebonyolítása vérrel és verejtékkel jár, még akkor is, ha szervező cég segítségét kéri az ember. A stresszes mindennapok mellett pedig őszintén, kinek van erre szüksége?

De akkor miért érné meg?

Valljuk be, mi, nők azért szeretjük, ha királynőként kezelnek minket, erre pedig mi lenne tökéletesebb alkalom, mint egy esküvő? Csodaszép ruha, álmaink hercege, minden tekintet ránk szegeződik, és mindenki minket ünnepel. 

Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen esemény – legyen az első, vagy sokadik – összehozza a családot. Közös megegyezés alapján döntötök a vendégek listájáról, így biztos nem kerül olyan személy a násznépbe, aki kellemetlenséget okozna. Legalább is, ha már tanultatok a korábbi esküvők szervezéséből!

Rég nem látott kedves rokonok, barátok érkeznek azért, hogy veled együtt ünnepeljenek.

Ennél pedig nincs fantasztikusabb érzés a világon, főleg akkor, ha a gyermekeid és a párod gyermekei is az ünneplő tömeg tagjai. 

40 éves kor felett esküvőt rendezni olykor sok lemondással és feszültséggel jár, az élmény viszont mindenért kárpótolhat. Tökéletes válasz természetesen nem létezik erre a kérdésre, nem árt azonban szem előtt tartani az előnyöket és a hátrányokat, majd ezeket figyelembe véve meghozni a legjobb döntést.

Ajánlott cikkek