Egyéb kategória

Szerelemgyerek – vagy mégsem?

Sok nő fejében megfordul, hogy egy gyerek születése esetleg megmentheti a haldokló párkapcsolatát. Ez a feltevés azonban hibás, és mindenkire nagyon rossz hatással lehet. Egyesek végig sem gondolják, mit tesznek, és mennyi ember életét keserítik meg általa. Nézzük hát, miről is van pontosan szó ilyenkor.

vous - 2022.03.28.
Szerelemgyerek – vagy mégsem?

Egy gyerek nem fogja megoldani a dolgokat

Előfordul, hogy egy-egy nő jó párkapcsolatban él egy ideig, ami viszont később megromlik. Ilyenkor sokszor megfordulhat a fejükben, hogy egy gyerek születése majd helyrehozza a dolgokat és párjuk is visszatér régi önmagához.

Itt egy nagyon súlyos tévedés áll fenn: amit épp látsz, az a párod valódi önmaga.

Ez pedig előbb vagy utóbb úgyis a felszínre bukkan majd. A valódi személyiségünk ugyanis nem egy idilli nyaralás vagy más kellemes kikapcsolódás alatt nyilvánul meg. Nem… A valódi személyiség a problémás helyzetekben, a stresszes szituációkban és egyéb nehéz időszakokban látszik meg. A gyerek születése egy ideig elcsendesítheti a dolgokat, de a valóságon nem fog változtatni. Ne keserítsd meg sokak életét ezzel az abszurd ötlettel! Ha tehát nem lehet már helyrehozni a kapcsolatotok, jobb elengedni. Inkább vegyél egy bödön jégkrémet, vagy kezdj el vásárolgatni valamelyik Alza méretű áruházból, és tedd túl magad a dolgon.

Nem csak magadnak teszel rosszat

Ahogy azt kifejtettük korábban, nem lesz idilli életed egy gyerek születésétől. Tehát becsapod magad, és valószínűleg hamar vége lesz így is a kapcsolatodnak. Azonban itt már nem csak magadnak teszel rosszat, de a gyermekednek is. Nincs is annál rosszabb, mint mikor egy gyerek olyan otthonba születik, amit a veszekedés és a mindennapi nézeteltérések jellemeznek. Komoly károkat okozhat a személyiségfejlődésében, ráadásul megsokszorozod vele a nyakadba szakadó problémákat. Egy lelkileg beteg gyerek önmagában is sok problémát jelent, hát még, ha egyedül kell felnevelned. Pár ezer forint gyerektartás nem lesz majd túl nagy segítség, mindennek tetejébe a párkeresés is sokkal nehezebb egyedülálló anyukaként.

Ajánlott cikkek