Egyéb kategória

Nem akarom, hogy a mostohalányom a halott gyermekem ruhájában menjen férjhez

Tényleg rossz, ha egyes dolgokat meg akarunk tartani magunknak, még ha másnak ez örömet is okozna?

vous - 2022.03.25.
Nem akarom, hogy a mostohalányom a halott gyermekem ruhájában menjen férjhez

Lassan négy éve gyászolok. Az egyetlen lányomat, Fannit hirtelen ragadta el tőlem az élet, egy hónappal az esküvője előtt. Együtt terveztük a nagy napot, ahol hozzámegy élete szerelméhez. Teljesen váratlan volt mindenki számára a halála, mindössze 26 éves volt.

A vőlegényével elosztottuk a dolgait, és a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Egy évvel később megismerkedtem egy férfival, akihez nem sokkal utána hozzá is mentem feleségül. Vigaszt nyújtott az elviselhetetlen pillanatokban. Közel vagyok az ötvenhez és szerencsésnek érzem magam, hogy találtam valakit tizenöt év egyedüllét után. Kis bensőséges szertartásunk volt, ahol az ő lánya is ott volt, Barbara.

Forrás:
Canva

Bár többször találkoztunk a lánnyal, ünnepeltünk együtt karácsonykor, de mivel vidékre jár egyetemre, így nem vagyunk olyan közel egymáshoz. Ő most 23 éves, és nincs már sok az esküvőjéig. A vőlegénye aranyos, már gimnázium óta együtt vannak.

Barbi a minap meglátogatott minket, és nagyon sokat beszélt az esküvőről és a tervezésről. Tanácsot szeretett volna kérni, hiszen nekem volt benne tapasztalatom. Mikor megkérdeztem, hogy ruhát választott-e már, a nagy szekrényem felé mutatott és csak annyit mondott:

Arra gondoltam, odaadhatnád nekem Fanniét, az úgyis csak lóg egy helyen, kár lenne érte, és annyira gyönyörű.

Teljesen lesokkolódtam, hirtelen válaszolni sem tudtam. Azzal folytatta, hogy többször látott már képeket róla és alakítani sem kéne sokat, de elképzelni sem tudna tökéletesebbet. Végül megmondtam neki, hogy ez nem így működik, az a lányom ruhája lett volna, amit ő maga varratott, a saját ízlése szerint, és bár nem volt lehetősége hordani, az mégis csak az övé.

Forrás:
Canva

Veszekedni kezdett, hogy elpocsékolok egy ilyen lehetőséget, és amúgy is, úgy gondolja, ő is a lányom, de akkor eszerint nem szeretem annyira. Alig hittem a fülemnek a vádaskodásai hallatán. Tudom, hogy a menyasszonyok stresszesek tudnak lenni, de ez túl ment egy határon.

Megmondtam neki, hogy a kettejük iránt érzett szeretetem nem összehasonlítható, de erre csak jobban kiborult, és könnyek között távozott a házból.

Az apja és a barátaim egy része is úgy gondolja, hogy nem nagy dolog, és egyszerűen csak oda kéne adnom a ruhát, főleg, hogy utólag még egy jelképes összeget is felajánlott érte.Azonban így is képtelen vagyok odaadni neki a ruhát, a sírás kerülget, ha erre gondolok.

A férjem ezért haragszik rám és Barbi sem beszél velem. Számomra azonban elképzelhetetlen, hogy a halott kislányom menyasszonyi ruháját máson lássam.

Tényleg engednem kéne, és én túlreagálom a helyzetet?

 Erzsébet történetét Fazekas Nóra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.