Egyéb kategória

Pszichés eredetű női intim problémák, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynotok

Az együttlétről beszélni ma már nem olyan nagy tabu, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ma már természetes, hogy a nőnek igénye van a jó együttlétre, a nők is néznek jó pornót, a hüvelyi orgazmus nem kötelező kelléke a jó hancúrozásnak, a határok rugalmasabbá váltak. Az intim zavarokról azonban még nem annyira beszélünk.

vous - 2022.03.23.
Pszichés eredetű női intim problémák, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynotok

Intim zavarok hallatán többnyire a férfiakról jut eszünkbe a merevedési zavar és egyéb hasonló problémák, pedig a nők is küszködhetnek hasonló szexuális zavarokkal. A női lélek is van olyan finom, mint a férfilélek, és igaz az az állítás is, hogy ha a lélekben valami nincs rendben, a privát életben is megjelenhet. Ennek hátterében sok minden állhat, és akkor is megtapasztalhatjátok ezeket, ha egyébként megértő párotok van, működik köztetek a kémia, és kellő figyelmet kaptok a párnák között is.

Az okok között lehetnek a:

  • stresszes hétköznapok;
  • neveléssel kapcsolatban eltanult negatív attitűdök;
  • valamilyen trauma, abúzus;
  • megoldatlan problémák.

Forrás:
iStock

Csökkent nemi vágy

Nem csak akkor csökkenhet a vágy az intim élet iránt, ha megunjátok egymást, vagy ellaposodtok, vagy esetleg ha eltérőek az igényeitek. Ezekre léteznek rugalmas, mindkét félnek megfelelő megoldások, és ez nem keverendő össze azzal, amikor valakinek az igénye alapjáraton alacsonyabb szinten áll, mint másnak. Nem vagyunk egyformák. A csökkent nemi vágy hátterében állhat még depresszió, hormonzavar, terhesség, fáradtság, kimerültség vagy stresszes időszak.

Hüvelyi szárazság

A hüvelyi szárazság amellett, hogy alacsony izgalmi állapot vagy nem megfelelő előjáték miatt is előfordulhat, a túlterheltség, túlzott aggódás miatt is kiváltódhat. Idősebb korban az ösztrogén hiánya miatt is felléphet hüvelyszárazság, emiatt a hüvely veszít a rugalmasságából, sérülékenyebbé válik, ami fájdalmas aktushoz is vezethet.

Túlzott szorongás következménye is lehet a hüvelyi szárazság, ezt a lelki problémák feloldásával lehet megoldani, amiben viszont szakember segítségére és támogatására is szükség lehet.

Csak szex és más semmi: beszéljünk a fuckbuddy-jelenségről! Barok Eszter

Nem egyforma az ágybeli igényetek? Van megoldás! 

A kívánósság egyedi, személyre szabott dolog. Mindenkinek van egy vérmérséklete, van, akinek heti kétszer van kedve huncutkodni, van, akinek pont elég havi egyszer összegyűrni a lepedőt, de akkor aztán tisztességesen teszi. Sőt, ez a kívánósság folyton változik, ha stresszes időszak van, ha trauma ér, vagy ha szimplán csak úgy gondolja a szervezetetek, hogy neki most a heti kettőnél jobb a kétheti légyott.

A cikk folytatását itt elolvashatjátok.

Fájdalmas közösülés

A fájdalmas közösülés hátterében sok tényező állhat. Például egy veszekedés is kiválthatja, vagy egy hosszabb ideje megoldatlan probléma a párkapcsolatban. A hüvelyi szárazság következményeként is megjelenhet, de petefészekciszta, endometriózis, hegesedés vagy valamilyen nemi betegség is meghúzódhat a fájdalom mögött.

A más néven vaginizmusnak nevezett betegség a hüvely bemeneténél lévő izmok görcsös, fájdalmas összehúzódását jelenti. Egyfajta belső kényszer hatására görcsölnek az izmok, amit akarattal nem tudunk szabályozni. Gyógyításához a kiváltó ok megszüntetésére van szükség, így ha hasonlót tapasztaltok magatokon, ne féljetek szembenézni a bajjal. A vaginizmusból is van kiút, bármilyen rossznak is tűnik az állapot.

Ajánlott cikkek