Lélek

Kiábrándító, de igaz: minden csajt jobbra húznak a pasik a randi appon

Annyira nem meglepő az a statisztika, ami rámutat arra, hogy a nők sokkal jobban meggondolják, kit húznak jobbra azon a bizonyos randi appon, mint mondjuk a férfiak. Noha ebből a végeredmény az, hogy a nők repesnek, hogy mennyire kapósak, azért nem árt a mechanizmus mögé nézni: avagy miért húz minden nőt jobbra egy férfi?

vous - 2022.03.18.
Kiábrándító, de igaz: minden csajt jobbra húznak a pasik a randi appon

Az app felhasználói kényszeres csúsztatók, a férfiak nem nagyon gondolkoznak azon, hogy a képen szereplő nő tetszik-e nekik, vagy nem. Legalábbis ez derül ki a Queen Mary Egyetem és a római Sapienza Egyetem, valamint a Royal Ottawa Egészségügyi Csoport munkatársainak közös kutatásából.

Létrehoztak egy hamis női és hamis férfiprofilt az appon, és így vizsgálták meg a kapott eredményeket. Az derült ki, hogy a nők sokkal jobban meggondolják, kinek jelezzenek vissza, azaz tényleg csak a számukra szimpatikus srácokat húzzák jobbra, míg a férfiak gondolkozás nélkül döntenek, a mennyiségre hajtva.

Forrás:
Canva.com

Az is kiderült, hogy a férfiak kevésbé hajlamosak üzenetet küldeni egyezés esetén (a nők nagyobb arányban kezdeményeznek üzenetváltást), vagy nem szívesen tartanak fent tartalmas beszélgetéseket. Ennek eredménye:

  • a nők válogatósabbá váltak,
  • a válogatós nőkkel szembesülve a férfiak még lejjebb rakják az elvárásokat.

Hát, lehet, hogy nem pont ez a legjobb felület megtalálni életetek szerelmét, de van, akinek már sikerült.

De hogyan látják ezt a férfiak?

A kutatók megszólítottak néhány felhasználót, akikre igazak a fenti állítások. Megkérdezték tőlük, hogyan használják az appot, igaz-e, hogy mindenkit jobbra húznak.

Andrew például az esetek 70 százalékában jobbra húzza a csajokat, de csak 20 százalékuknak ír. Ha kanos, akkor több lányt húz jobbra, részegen pedig még többet. Egy másik nyilatkozó, Andy bevallotta, hogy tényleg használ egy alkalmazást, ami azokra a lányokra csap le, akikről érzékeli, hogy bizonyos időnél többet töltenek el az adatlapján.

Persze van, aki azért reálisan látta a helyzetet, Jimmy például szívesebben beszélget a lányokkal, az a tapasztalata, hogy gyakran egy szép test mögött nincs igazi, vonzó személyiség, Liam szerint pedig ugyan ez egy lenyűgőző app, de meglehetősen dehumanizáló alkalmazás, ami számoknak tekinti a felhasználóit.

Ajánlott cikkek