Egyéb kategória

Rossz anya vagyok, amiért bölcsibe adom a gyerekem?

Életem legboldogabb napja volt, amikor 9 hosszú hónap után végre karjaimban tarthattam a kislányomat, Mirát. A nőgyógyászom nem sok esélyt látott rá, hogy természetes úton essek teherbe, de mi nem adtuk fel. Az életemnél is jobban szeretem őt, sokan a közvetlen környezetemben viszont kételkednek ebben…

vous - 2022.03.15.
Rossz anya vagyok, amiért bölcsibe adom a gyerekem?

Egyetlen “bűnöm” anyaként nem volt más, minthogy bölcsődébe adtam a kislányomat. Bármennyire is szerettem volna otthon maradni vele, sajnos nem tehettem meg. A mindennapi kiadások mellett a lakáshitelt is törlesztenünk kell, ehhez pedig két teljes fizetésre van szükségünk, nem háríthatom egyedül a férjemre. 

Arra viszont nem számítottam, hogy mennyien támadnak le emiatt.

Sosem állítottam, hogy könnyű volt meghozni ezt a döntést. Rengeteg álmatlan éjszaka és beszélgetés előzte meg, de a férjemmel ezt láttuk a legjobb megoldásnak. Egyszerűen nem tudom felérni ésszel azt a mértékű bűntudatkeltést, amit emiatt el kell szenvednünk.

pexels-natalie-3913426

A kislányom láthatólag jól érzi magát az új környezetben, a bölcsis nénik szakértelmére pedig egy rossz szavam sem lehet.
Forrás:
Pexels

Senki nem támogatott ebben

Ami a leginkább fájó pont számomra, az a családom és néhány munkatársam reakciója. Mindenki ördögtől való dologként tekint a bölcsődékre, mintha nem is akarnák figyelembe venni azt, hogy nekünk ez mekkora segítség.

Mikor először elmondtam a szüleimnek, hogy miről döntöttünk, hallani sem akartak róla. Édesapám még meggyőzhető lett volna ebben a kérdésben, de anyukám teljesen kiakadt. Folyamatosan azt hajtogatta, hogy meg fogom bánni később, hogy nem voltam a gyermekemmel életének egyik legmeghatározóbb időszakában.

A teljesség kedvéért a munkatársaimnak is volt néhány bántó megjegyzése a bölcsődéket illetően. Legtöbbjük osztotta anyukám véleményét, miszerint ennyi idős gyereknek még az anyja mellett van a helye, de egyiküktől megkaptam azt is, hogy:

“Könnyű úgy gyereket nevelni, ha már az első év után lepasszolod másnak.”

Mondanom sem kell, hogy a világ legszörnyűbb anyukájának érzem magam.  A kislányom láthatólag jól érzi magát az új környezetben, a bölcsis nénik szakértelmére pedig egy rossz szavam sem lehet, én viszont minden alkalommal sírva hagyom ott őt. 

Úgy érzem, ebben a helyzetben csak a férjem és a legjobb barátnőm állnak mellettem, de szerencsére más anyukák is meg tudnak nyugtatni a bölcsiben. Próbálom kizárni a fejemből a negatív gondolatokat, de a bűntudat valahogy nem tágít. Tényleg annyira rossz anya lennék emiatt…?

Regina levelét Szatmári Gabriella dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.