Lélek

Baj, ha szegényebb a pasim, mint én?

Sosem tartottam fontosnak, hogy akibe beleszeretek, annak milyen anyagi háttere legyen. Mivel nekem mindenem megvan, amire szükségem lenne, nem tűnt fontosnak, hogy számítson az ismerkedés során. Azonban a mostani páromnál megtapasztaltam, hogy milyen, ha valóban szembetűnő a bankszámlánk különbsége.

vous - 2022.03.16.
Baj, ha szegényebb a pasim, mint én?

Igyekeztem nem észrevenni, hogy az ismerőseim furcsállják, sőt egyeseket kifejezetten zavarja az a szokatlan felállás, hogy jóval többet keresek, és alapból tehetősebb családból érkeztem, mint a párom. Valahogy még a világ nem szokta meg, hogy a nők lehetnek anyagilag jobb helyzetben egy kapcsolatban.

Az bezzeg teljesen oké, hogy egy férfi a duplát keresi, mint a felesége…

Amikor randizni kezdtünk, teljesen logikusnak tűnt, hogy mivel ő tovább tanult az alapképzés után, nincs lehetősége egy teljes állásra, szóval nem is vártam el, hogy olyan drága helyekre vigyen, mint amiket amúgy megengedhettem volna magamnak. Igazából, ha végezne is az egyetemen, akkor sem közelítené meg sose a fizetése az enyémet a választott szakterülete miatt. Igazságtalan világot élünk, vannak munkák, amelyek kevesebb tanulással több pénzt hoznak, mint a többi. De én becsülöm is az elhivatottságát.

Idővel annyira elmélyült a kapcsolatunk, hogy úgy döntöttünk, összeköltözünk, amúgy is mindig az én lakásomban aludt. Nekem azért nem volt kedvem nála lenni, mert még a szüleivel lakott a régi gyerekszobájában. Nem kértem tőle lakbért, sőt rezsit sem, hiszen nekem nem okozott terhet, neki meg nem igazán lett volna miből adnia, nem véletlenül élt korábban még a szüleivel. Annyit kértem, hogy néha a bevásárlásba adjon bele, de semmi több.

Már erre tettek a barátaim keresetlen megjegyzéseket, hogy eltartom őt, meg ingyenélő.

De hamar leráztam őket azzal, hogy cserébe rengeteget segít otthon. Mondjuk, ez az elején igaz is volt, de az utóbbi hónapokban tényleg elkényelmesedett, mint a legtöbb pasi általában. Végül is nem rabszolga, nem várhatom el, hogy ingyen lakhatásért mindent ő csináljon. 

veszekedő pár

Egy ideig szórakoztunk azzal, hogy kisebb kölcsönöket adtam neki, de éreztem, hogy nagyon megalázó volt számára.
Forrás:
Canva

Azzal pedig még semmi bajom nem lett volna, hogy nem kapok olyan drága ajándékokat, mint a barátnőim a párjaiktól, egy igazán jó kapcsolat nem ezen múlik. Azonban egy idő után kezdett hiányozni, hogy néha elmenjünk vacsorázni egy elegánsabb étterembe, hétvégre wellnessezni vagy nyáron külföldre nyaralni. 

Ahhoz túl büszke a barátom, hogy elfogadja a pénzemet, de így meg esélye sincs velem tartania az ilyen programokra. 

Egy ideig szórakoztunk azzal, hogy kisebb kölcsönöket adtam neki, de éreztem, hogy nagyon megalázó volt számára, és mindig nehezen tudta visszaadni. Elengedni a tartozást meg ő nem akarta. Így kénytelen kelletlen egy ideje lemondtam arról, hogy együtt utazzunk el, vagy közösen menjünk el költségesebb helyre kikapcsolódni. Amikor csak csajos programra megyek, még nem feltűnő, de amikor a barátnőim is hozzák a pasijaikat, és nekem mindenféle kifogást kell találnom, hogy miért nem tudott jönni az enyém, akkor azért nekem is kellemetlen. Ráadásul azért átlátnak a szitán.

Kicsit sem feltűnő, hogy házibulikba el tud jönni, de egy fesztiválbelépőt már nem engedhet meg magának.

Mondanám, hogy átmeneti állapot, és ha végez az egyetemen, rendes munkát vállal, és minden jobb lesz, de nem. Kérleltem, hogy keressen olyan szakmát, amivel többet tudna keresni, de azt mondta, hogy neki fontosabb, hogy mit csinál, mint az, hogy mennyiért. Így viszont egyre jobban kiütközik, hogy mennyire más az életstílusunk, csomó mindenről le kell mondjak, ha nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni őt. Félek, hogy el fogunk sodródni egymástól az életben is, nem csak anyagilag.

Vanda esetét Fenyvesi Mira dolgozta fel.

Ajánlott cikkek