Egyéb kategória

Azt hittem jó szülő vagyok, de könyörtelenül elárultam a saját gyermekemet

Szülőnek lenni az élet legnagyobb feladata és kihívása egyben. Napról napra védelmezni, nevelni kell egy apró életet, akinek mi jelentjük az egész világot. Éppen ezért fájdalmas szülőként szembenézni azzal, ha mindezek ellenére eláruljuk a gyerekünket.

vous - 2022.03.13.
Azt hittem jó szülő vagyok, de könyörtelenül elárultam a saját gyermekemet

A következő történetek olyan szülőkről fognak szólni, akik már tudják milyen érzés belenézni a saját csemetéjük szemébe, miután ők maguk hátba szúrták őket.

A lányom testével védtem meg magamat

A mostanában sajnos ritka hóesést élveztük a két és fél éves kislányommal és a hatéves fiammal. Az anyjuk csak távolról szemlélt minket, és szerencse, hogy nem volt ott mellettem, mert akkora pofont kevert volna le nekem, hogy ott helyben eszméletemet vesztem. Az történt ugyanis, hogy miközben a kislányomat terelgettem, a szemem sarkából láttam, ahogy a fiam eldob egy hógolyót az én irányomba.

Nem tudom mi ütött belém, de a túlélési ösztöneim hirtelen átvették felettem az irányítást. Gondolkodás nélkül megragadtam a két és fél éves kislányomat a vállánál fogva, és mint egy élő pajzs, magam elé tartottam. Szerencsére nem egy keményre gyúrt, vizes hógolyó volt, de ettől függetlenül nem esett jól szegénynek, amikor mellkason találta és csupa hó lett az arca.

Soha nem fogom elfelejteni a könnycseppes arcát, amivel rám nézett.

Fejbe dobtam a saját gyermekem

Még nem volt kétéves a kisfiunk, amikor kapott ajándékba egy beszélő plüsst. Fontos, hogy tudott beszélni, mert ez azt is jelentette, hogy a hátsója környékén volt benne egy hangszóró egység, meg legalább két ceruzaelem. Szegény fiam olyan önfeledten játszott, az egész világ az övé volt. Ekkor szóltam neki, és alulról lendítve odadobtam neki a plüssét.

Boldogan nézett az irányomba, örvendezve készült arra, hogy nekicsapódik a piha-puha lényecske. Hiszen imádta, ha dobálósat játszottunk, de még nem tudta elkapni a dolgokat. Most se sikerült neki.

Milyen apa siratja meg a saját gyermekét?

Milyen apa siratja meg a saját gyermekét?
Forrás:
Canva.com

Csak most örömteli nevetés helyett keserves sírás zengte be a házat. Mert az ügyefogyott apja nem gondolt bele abba, hogy azért tudta olyan jól meglendíteni azt az átkozott plüsst, mert a másik végében ott volt egy nehéz és kemény elektromos egység. Szegény gyermek első kézből tapasztalta meg, hogy milyen meggondolatlan tud lenni az, akinek a legjobban kéne vigyázzon az ő testi épségére.

Halálra rémisztettem a saját csecsemőm

A kisbabám imádta, ha grimaszolunk neki. Ez volt az egyik első dolog, ami igazán megnevettette. Természetesen onnantól kezdve, ha tehettük, vágtuk neki az arcokat, amiken egyre jobban és jobban nevetett. Egészen addig a végzetes pillanatig, amikor valamilyen indoktól vezérelve a vicces hangok helyett egy elég jól sikerült oroszlánüvöltés szerű hang jött ki a torkomon.

Szerintem akkor sírt először félelmében. Utána hetekig, de lehet hónapokig grimaszolni is alig mertem neki, de szerencsére megbocsátott nekem, és amikor nagyobb lett, már az oroszlánüvöltéstől, de még a farkasvonyítástól sem ijedt meg. Amiken már lelkesen próbál utánozni. Mondjuk, ezekkel azért jó sokáig vártam, mielőtt újra nekifutottam.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.