Egyéb kategória

Viszlát, deszkáscipő és csípőnadrág! – ruhadarabok, amikkel ma már nem mutatkoznánk együtt az utcán

Furcsa dolog az öltözködés, kicsit olyan, mint a szerelem: van, hogy évekig hordunk, nyúzunk, szeretünk egy darabot, amit szívünk szerint soha nem vennénk le, majd egy nap úgy ébredünk, hogy elmúlt a varázs. Már nem vesszük fel olyan szívesen, idővel pedig örökre elveszik a szekrény mélyében. Eezúttal azokat a nagy szerelmeinket gyűjtöttük össze, amikkel ma már biztosan nem mutatkoznának együtt az utcán.

vous - 2022.03.11.
Viszlát, deszkáscipő és csípőnadrág! – ruhadarabok, amikkel ma már nem mutatkoznánk együtt az utcán

Normál derekú farmerok és nadrágok

Egy időben óriási divat volt a csípőnadrág, boldog-boldgtalan hordta testalkatától függetlenül. Mára szerencsére szinte mindenféle derékmagasságú és fazonú nadrággal találkozhatunk a boltokban: a high-waisttől kezdve, a regular és a low waistig bármiből válogathatunk. Így történt, hogy idővel azon kaptuk magunkat, hogy a csípőnacit meghagyjuk J.Lo-nak. A magas derekú öltöztet, eltakar, ráadásul a téli mínuszokban sem fázik a derék. Arról nem beszélve, hogy a betűrt ingek, felsők és crop topok tökéletes választások lehetnek egy magas derekú nacihoz. 

farmer

farmer
Forrás:
Pinterest
farmer_illusztr_1-1

Igenis minden alkatra létezik a tökéletes farmer – Divatgrafika, amely segít a vásárlásnál

Farmervásárlás során gyakran találkozhattok olyan kifejezésekkel, amelyeket nem árt megjegyeznetek, hiszen ezek segítségével tudjátok a megfelelő fazonú és méretű ruhákkal bővíteni a ruhatáratokat. Persze ha nehezebben boldogultok, nyugodtan kérhettek segítséget az eladóktól, vagy farmervásárlás esetén az üzletekben kihelyezett magyarázó ábrák is segítségetekre lehetnek. Grafikusunk, Cséfalvay Fanny készített nektek egy szuper infografikát, ami a segítségetekre lehet!

Minták és feliratok

A minták és a feliratok is reneszánszukat élik (megint), sok helyen megtalálhatóak. Rajtatok áll, hogy száműzitek vagy beszerzitek őket! 

paris divat

Forrás:
Pinterest

Túlzó ékszerek

A nagyméretű, brutál ékszereket hanyagoljuk a hétköznapokból.

Coco Chanel is megmondta: mielőtt kilépsz a házból, nézz a tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt!

Forrás:
Pinterest

Leggings–tunika kombináció

Otthonra, takarításhoz tökéletes lehet egy ilyen ruhapárosítás, hiszen kényelmes, de a hétköznapokban már nem mindenki lépne benne utcára. És mi ezt meg is értjük.

A hosszított felsők feszülő nacival való viselése egyébként napjainkban még mindig hódít, de ne feledjétek: a leggings nem nadrág, ahogy a harisnya sem!

Objektum doboz

Az állatminták mellőzése

Volt nálunk, aki igazi Győzike-rajongó volt: szobája és a ruhatára is zebramintában úszott. Mára már szerencsére búcsút mondott ennek a szokásának, ahogy a párducmintát is kiiktatta az életéből. Mint mondja:

ma már az állatminta teljesen off, pontosabban a kígyó maradhat! 

Objektum doboz

Deszkáscipőktől is megváltunk

Sokan egy időben előszeretettel hordtak deszkáscipőt, például kifejezetten narancssárga cipőfűzővel. 

„Ma már nem szeretem a narancssárga színt ruhában, és deszkáscipőt sem hordok. Már a nagyon eltúlzottan push-up melltartót is száműztem a túlzottan kivágott felsőkkel, valamint utcára a kapucnis, sportos pulcsikat. A sportos öltözködés nem a kedvencem, régen jellemzőbb volt rám”

– bizony, érdemes ezeket a szavakat meghallani: a push-up már nem divat! 

Forrás:
Pinterest
csefalvay-fanny-grafika-athleisure-sport-divat

Jóganadrágban egész évben – avagy hogyan hódít az athleisure stílus

Az elmúlt években a nagy divatházaknak köszönhetően a sportruházat kiszabadult az edzőtermek falai közül, és beépült a mindennapok ruhatárába. Ez a változás teljes mértékben elmosta a határokat az öltözködésben. A sportos elemek így tökéletesen beilleszthetőek egy elegáns nő ruhatárába is. Kíváncsiak vagytok, hogyan? ITT kiderül!

Objektum doboz

Címkék: #divat #trend
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.