Egyéb kategória

Netes szerelem: Ilyen veszélyekkel is járhat az ismerkedés

A mai digitális világban már számtalan lehetőség nyílik az online ismerkedésre. Különböző platformok és közösségi oldalak állnak az ismerkedni vágyók rendelkezésére, sokan mégsem találják meg az igazit. Lehetséges, hogy sokan nincsenek tisztában az internetes ismerkedés hátrányaival. A folyamatba természetesen a koronavírus járvány is beleszólt – írja anonim olvasónk, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban az ő cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.03.04.
Netes szerelem: Ilyen veszélyekkel is járhat az ismerkedés

Különböző tanulmányok szerint a szerelem mára már szinte vallássá, eszménnyé nőtte ki magát. A karrierista önmegvalósítás egyre inkább eltűnőben van, és sokan inkább a magánéletükre koncentrálnak. Ide tartoznak például a vásárlás vagy a bőség által elért önmegvalósítási formák, első helyen azonban mégis a szerelem és a párkapcsolat áll.

A különböző ismerkedős felületek segítséget nyújtanak, hiszen hasonló érdeklődési körrel és szokásvilággal rendelkező emberekkel teremthetünk kapcsolatot. Ezekkel a lehetséges partnerekkel ilyen applikációk és oldalak nélkül egyáltalán nem biztos, hogy találkoznánk. Az ismerkedős oldalak választéka széles, a fiataloktól kezdve az idősebb generációig mindenki találhat az ízlésének megfelelőt.

Néhányan csak egyéjszakás kalandot keresnek, de mások akár életük párját is megtalálhatják.

Sokan azonban nincsenek tisztában az ilyen platformok hátrányaival. Nemcsak arról van szó, hogy valójában az igazi párkapcsolatra kevés az esély, de akár kihasználás, átverés vagy csalás áldozatai is lehetünk. Számos álprofil van jelen ezeken az oldalakon, amelyek általában az alapszintű kapcsolatteremtés után bankszámla adatokat kérnek tőlünk. Ezekre a veszélyekre oda kell figyelnünk és ha ilyet tapasztalunk, lehetőség szerint hagyjuk abba a kommunikációt az illetővel.

A már két éve tartó koronavírus járvány az élet szinte minden területébe – így ebbe is – beleszólt. Számos ismerkedős oldal látogatottsága nőtt a járvány alatt, némelyeké akár 30%-kal is. Ennek ellenére a fizikai találkozások száma jelentősen csökkent, hiszen sok szórakozóhely, étterem zárva tartott. Sokaknak ez akár jól is jöhetett, hiszen egyeseknek nem feltétlenül a fizikai kapcsolatteremtés, hanem az elszigeteltség okozta magány és depressziós állapot leküzdése volt a cél.

(Források: Berger Viktor – Medializált szerelem, Euronews, Index)

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.