Egyéb kategória

A Valentin-nap a szinglik rémálma – vagy mégsem?

A Valentin-nap a szerelmesek és a romantika napja, és ez bizony az egyedülállóknak igazi rémálom. De muszáj így lennie? Természetesen nem!

vous - 2022.02.13.
A Valentin-nap a szinglik rémálma – vagy mégsem?

Senkinek nem kell rosszul éreznie magát ezen a napon, mert nemcsak a másik felünk szeretetét lehet ünnepelni, hanem saját magunkét is. Ez lehet az a nap, amit saját magunkra is fordíthatunk, mindenféle bűntudat vagy önsanyargatás nélkül. Mindezt hogyan? Mutatjuk!

Induljon pozitívan a napod!

Ahelyett, hogy arra gondolsz, hogy ma mindenki szerelmes és az egész világ rózsaszín ködfelhőben úszik, csak a te fejed felett lebeg az esőfelhő, próbálj meg a jó dolgokra gondolni! Nem feltétlenül él mindenki boldog párkapcsolatban, nem kell magadat másokhoz viszonyítani. Gondolj bele, mennyi dolog van, amiért hálás vagy, és akár írd is le őket, a jövőbeli terveiddel együtt. Bridget Jonesnak is bejött a naplóírás, nekünk miért ne?

Kényeztesd magad!

Tökéletes időpont arra, hogy egy kis időt fordíts magadra. Arcápolás, masszázs vagy éppen egy kád forró fürdő az, ami ilyenkor megadhatja a kiérdemelt pihenésed. Közben pedig ne felejtsd el: csak semmi bűntudat! Ez mindenkinek kijár.

Elő a kedvenceiddel!

Legyen az könyv, film vagy éppen a kedvenc ételed, elő velük! Nem kell senkihez sem igazodni, csak a saját elképzeléseidhez. Milyen lenne egy tökéletes nap számodra? Gondold ki, majd tedd meg! Sokkal jobb lesz az ember kedve, ha olyan dolgok veszik körül, amiket nagyon szeret. Ne ma kezdj el diétázni, és az önsanyargatás meredek lejtőin elindulni, mert attól biztosan nem fogod jobban érezni magad.

Nem kell egyedül lenned, ha nem szeretnél!

Ha nem szeretnéd az egész napot egyedül tölteni, mert úgy érzed, az nem neked való, akkor sincs minden veszve. Hívd fel a barátaidat, és szervezzetek közös programot! Ha kell, alakítsátok meg az Anti-Valentin-napot és találjatok ki rá szabályokat: csak semmi szívecske vagy piros szín! Esetleg kötelező horrorfilmnézés? Rengeteg a lehetőség, és együtt biztosan maradandó emléket szereztek erről a napról.

A legfontosabb viszont te magad vagy!

Akárhogyan is szeretnéd tölteni ezt a napot, az legyen a te saját döntésed. Nem kell sem a szerelmesekre, sem a társadalmi nyomásra hallgatni, hiszen rajtad kívül senki más nem tudhatja, mi jó neked. Legyen az produktív vagy pihenőnap, ne felejtsd el szeretni önmagad! Ez a legjobb ajándék, amit kaphatsz saját magadtól.

Halász Kata

Ajánlott cikkek