Egyéb kategória

A szorongásom miatt képtelen vagyok megismerni másokat

A szociális szorongással küzdő embereket sokszor félősnek, vagy introvertált személyiségűnek gondolják, a többségnek fogalma sincs róla, milyen ezzel a problémával nap mint nap küzdeni.

vous - 2022.02.08.
A szorongásom miatt képtelen vagyok megismerni másokat

A lezárások utáni időszakban vettem észre magamon, hogy kevésbé tudom jól érezni magam nagyobb társaságokban, nehezebben veszem fel a beszélgetés fonalát. Sokszor zavarba jövök, vagy nem merek egy humoros megjegyzést hozzáfűzni a témához, mert félek, mások cikinek, vagy unalmasnak tartanák.

Sosem volt problémám azzal, hogy nyilvánosság előtt beszéljek, vagy én legyek a társaság leghangosabb tagja. Mindig szívesen találkoztam új arcokkal, hétvégén rendszeresen eljártam a barátaimmal iszogatni, bulizni. A bezártság alatt azonban ezek a kontaktok sorra megszűntek, és azon kaptam magam, hogy a pasim az egyetlen ember, akivel még szoros kapcsolatot ápolok. Ennek többnyire az az oka, hogy vele élek, így esélyem sincs arra, hogy elzárkózzak a beszélgetés elől.

Ezzel természetesen nincs baj, viszont sokszor elkap a féltékenység, amikor látom, ő a barátaival rendszeresen beszélget.

Nem a barátokkal töltött idő zavar, és még csak nem is a lány barátok magas száma, inkább az, hogy neki vannak barátai, nekem meg nincsenek. Természetesen ez enyhe túlzás, hisz a pszichológusommal és az egyetlen barátnőmmel rendszeresen beszélek, de valljuk be, az egyiknek fizetnem kell érte, a másik pedig nem lehet ott éjjel-nappal, hogy engem hallgasson.

fekszik

Szeretnék változtatni a helyzeten, de fogalmam sincs, mit kellene tennem.
Forrás:
Pexels.com

Szeretnék változtatni a helyzeten, de fogalmam sincs, mit kellene tennem. Bulikba nem szeretnék járni a szorongásom miatt, és még a munkahelyemre sem kell bejárnom, hisz otthonról dolgozok.

A szorongásom miatt egyre jobban feszengek nyilvános helyeken, és úgy érzem, szinte elfelejtettem, hogyan kell társas lényként viselkednem. Szeretnék új barátokat szerezni, kapcsolatokat kiépíteni, kezd úgy tűnni, esélyem sincs arra, hogy a közeljövőben ez a terv sikerüljön. Azzal hitegettem magamat, hogy idővel magátul megjavul a helyzet, de csak egyre inkább elszigetelődöm a külvilágtól.

Ugye nem csak én vagyok ezzel így?

Vivi történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek